Svenska Bowlingförbundet

Jenny Wegner vann Merci Ladies Open

Dela

Jenny Wegner tog hem Merci Ladies Open i Örebro. I finalen besegrade hon Sandra de Neergaard med 2-0 i serier.
– De senaste åren har jag varit tvåa eller trea i alla damtävlingar så det känns väldigt skönt att lyckas vinna nu, säger Jenny Wegner.

Jenny Wegner vann Merci Ladies Open i Örebro.
Jenny Wegner vann Merci Ladies Open i Örebro. Foto: Svenska Bowlingförbundet.

Under söndagen avgjordes Merci Ladies Open vid Strike & Co i Örebro som var den andra deltävlingen i damernas Elit SM-tour 2024. Kvalet avslutades igår och toppades av Sandra de Neergaard på 1394 poäng över sex serier. Hon var tätt följd av Nora Johansson och Victoria Johansson som båda fick ihop 1393 poäng. Jenny Wegner blev femma i kvalet på 1379 poäng. 16 spelare gick vidare till dagens finalspel som genomfördes över fyra steg.

I första finalsteget spelades 6 serier och de åtta främsta avancerade till finalsteg 2. Hanna Engberg hade högst poäng i steg 1 med 1395 poäng och Victoria Johansson var tvåa med 1385 poäng. I det andra steget väntade matchspel i bäst av tre serier och vinnarna gick vidare till semifinalerna i steg 3. Väl där ställdes Jenny Wegner mot Ani Juntunen, Finland, och i andra semifinalen möttes Sandra de Neergaard och Hanna Engberg. Wegner förlorade första serien mot Juntunen med 234-225 men vände sedan och vann övertygande i de kommande två serierna med 222-188, 276-179. Sandra de Neergaard segrade i två raka serier över Hanna Engberg med 218-199, 182-176. I finalen var Jenny Wegner starkast. Hon fortsatte att leverera höga poäng och vann med 2-0 i serier (229-193, 240-179) över de Neergaard.
– De senaste åren har jag varit tvåa eller trea i alla damtävlingar så det känns väldigt skönt att lyckas vinna nu. Jag fortsatte att göra de förflyttningar som behövdes tävlingen igenom och jag tyckte att jag hade bra kontroll på det i finalen, säger Jenny Wegner.

Efter Wegners uppehåll i höstas så har hon kommit tillbaka med besked och stått för flera fina tävlingsresultat.
– Det känns bra att det jag tränar på blir bättre och bättre. Jag har ändrat mitt tankesätt lite och lägger inte lika mycket press på mig själv. Jag känner mig mer avslappnad i spelet och det är lättare att prestera bra då.

Sandra de Neergaard blev tvåa i andra raka tävlingen i Elit SM-touren.
– Jag är jättenöjd med finalplatsen. Den här andraplatsen känns inte lika tuff som den gjorde vid AIK Ladies. Jag hade inte jättemycket att sätta emot Jenny i finalen. Spelet kändes väldigt stabilt annars och jag hade en hög högstanivå i tävlingen, säger de Neergaard.

Sandra de Neergaard började bowla igen i början av januari efter att ha blivit mamma i slutet av oktober och hon har gjort en riktigt stark comeback.
– Jag är väldigt nöjd med de här 2,5 månaderna. Målet var att göra så bra resultat som möjligt i de här tävlingarna och jag tycker att jag har gjort allt jag kunnat, säger Sandra de Neergaard.

Fjolårssegraren Hanna Engberg blev trea i tävlingen efter att ha vänt ett underläge mot Ani Juntunen i bronsmatchen till seger med 2-1.

På tisdag presenterar förbundskapten Robert Andersson laget till damernas EM i Wittelsheim, Frankrike, i juni.

Den andra upplagan av Merci Ladies Open kom upp i 191 starter vilket var bättre än förra året.
– Vi är väldigt nöjda med arrangemanget och det har bjudits på bra spel. Vi ändrade lite i finalupplägget i år. Det funkade fint och det blev enkelt för publiken att följa finalspelet, säger tävlingsledare Sebastian Gustavsson.

Topp 4 Merci Ladies Open
1. Jenny Wegner, BK Femtionian
2. Sandra de Neergaard, Spader Dam
3. Hanna Engberg, Team X-Calibur BK
4. Ani Juntunen, Finland

Alla resultat

Kontakter

Bilder

Topp fyra i Merci Ladies Open. Jenny Wegner, Sandra de Neergaard, Hanna Engberg, Ani Juntunen.
Topp fyra i Merci Ladies Open. Jenny Wegner, Sandra de Neergaard, Hanna Engberg, Ani Juntunen.
Ladda ned bild
Jenny Wegner.
Jenny Wegner.
Ladda ned bild

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye