Stångåstaden

Unga hockeyförebilder prisas av Stångåstaden

Dela

Tre ungdomar, Ebba Nilsson och syskonparet Martin och Milenko Samardzija har den stora äran att i år ta emot Stångåstaden och LHC:s årliga hockeystipendium. Ungdomarna får varsitt presentkort på utrustning till ett värde av 10 000 kronor. Samtliga ungdomarna får ta emot utmärkelsen för att de är goda förebilder, både på och utanför hockeyisen.

Årets hockeystipendiater 2024
Årets hockeystipendiater 2024

Stipendiet vänder sig till ungdomar i åldern 11 till 15 år som bor i Linköpings kommun. Stipendiet delas i år ut för 23:e gången i ordningen. Samtliga stipendiater fick ta emot utmärkelserna vid gårdagens hemmamatch i Saab Arena. På plats fanns även 300 hyresgäster från Stångåstaden.

- Vi vill uppmuntra höga ambitioner och gott kamratskap och alla tre ungdomarna vi delat ut stipendiet till i år är fina förebilder både på och utanför isen. Vi hoppas att stipendiet kan bidra till att de fortsätter att utvecklas i sin idrott och att deras prestationer kan uppmuntra och inspirera andra, säger Fredrik Törnqvist, vd på Stångåstaden.

Juryns motivering lyder:


Ebba Nilsson: Du är en riktig kämpe på isen, och det är ingen tvekan om att hockeyn är en viktig del av ditt liv. Du är ett föredöme för dina lagkamrater och har ett ledarskap som verkligen inspirerar andra. Dessutom har din talang gett dig möjligheten att som 15-åring spela med en äldre årskull, vilket i sig är ett bevis på din stora ambition. Som person är du en glad och framåt tjej, som samtidigt är omtänksam och ställer upp för kompisarna både på och utanför rinken. Kämpa vidare, vi vill fortsätta imponeras av ditt stora engagemang för hockeyn!

Martin Samardzija: Det är lätt att se att du brinner för hockeyn och ditt lag. Trots en svår period privat har du varit närvarande på träningarna och bidragit till lagets karaktär både på och utanför isen. På isen levererar du hårda, pricksäkra skott och har kapaciteten att spela både defensivt och offensivt. Som person är du väldigt positiv och lyckas alltid ge människorna omkring dig ett leende - både lagkompisar och vuxna. Du har också utvecklats fint under säsongen och vi följer med spänning din fortsatta resa inom hockeyn.

Milenko Samardzija: Du har ett stort engagemang för hockeyn, och trots en tuff period privat har du fortsatt komma på träningarna och har utvecklats fint under säsongen. Du är en stadig back med en av lagets starkaste defensiv, och använder din storlek för att stoppa motståndarna. Som person är du glad och sprudlande, och kämpar verkligen för laget och dina lagkamrater. Du är en riktig förebild för oss alla, och vi ser fram emot att följa dig på din fortsatta hockeyresa.


Juryn består av representanter från Stångåstaden och LHC. Läs mer om Stångåstadens föreningssamarbeten på www.stangastaden.se

Nyckelord

Kontakter

Stångåstaden är det största bostadsbolaget i Linköping och ägs av Linköpings kommun. Vi äger och förvaltar cirka 18 000 lägenheter, 4 100 av dem är studentbostäder och förvaltas av dotterbolaget Studentbostäder i Linköping AB. Dessutom har vi cirka 40 byggnader med kulturhistoriskt värde som förvaltas av dotterbolaget Kulturfastigheter.

Följ Stångåstaden

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stångåstaden

Visit Linköping & Co gör gästspel som krögare i Wärdshuset, Gamla Linköping7.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

Gamla Linköping är ett välbesökt turistmål under sommaren och besökare njuter av museimiljöerna, butiker och värdesätter att det finns en variation av caféer och restauranger i området. För att tillgodose det behovet kommer Stångåstadens dotterbolag Kulturfastigheter, som äger fastigheterna i Gamla Linköping, att under sommaren samarbeta med Visit Linköping & Co som går in och driver restaurangen i Wärdshuset. Besökare välkomnas till Wärdshuset i samband med nationaldagsfirandet i Gamla Linköping den 6 juni.

Bred samverkan krävs för en ökad integration30.4.2024 11:33:38 CEST | Pressmeddelande

Integrationen är en av vår tids stora samhällsutmaningar som ingen kan lösa på egen hand. Ska vi lösa utmaningarna vi står inför måste vi bli ännu bättre på att samverka. I Linköping har vi på Stångåstaden ett väletablerat samarbete med exempelvis Polisen, kommunen, föreningar och andra fastighetsägare men vi skulle gärna bredda arbetet ännu mer och få in näringslivet i större utsträckning. Kompetensförsörjning är en helt avgörande fråga för nästan alla företag och organisationer. Kan vi hjälpas åt att göra vår stad tryggare och mer attraktiv kommer alla att bli vinnare. Det kommer att göra det ännu bättre att bo här och lättare att få fler att vilja bosätta sig i vår stad.

Stångåstaden vill bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:30:00 CET | Pressmeddelande

Stångåstaden arbetar sedan länge med aktiviteter för att upprätthålla en sund konkurrens på våra byggarbetsplatser. Idag görs detta dels genom kravställning i upphandlingar, lokalt samarbete mellan Byggföretagen och de offentliga beställarna, dels genom förhandskontroller och kontroll under byggskedet. Då Stångåstaden är en stor aktör i regionen och vill vara en normbildande aktör i branschen kommer vi under 2024 att ta ytterligare steg för att öka kravställningen och uppföljningen.

Så vill vi bidra till sund konkurrens och schyssta villkor på byggarbetsplatser20.3.2024 08:00:00 CET | Blogginlägg

Det förekommer tyvärr problem med fusk och dåliga villkor på byggarbetsplatser i Sverige. Det riskerar att bli en grogrund för organiserad brottslighet om vi inte agerar och arbetar förebyggande. Problemen handlar om allt från obetalda skatter, arbetsgivaravgifter och sociala avgifter till illegal arbetskraft och dålig arbetsmiljö. Det leder också till en osund konkurrens på byggmarknaden. Fusk och kriminalitet riskerar att försämra kvaliteten på byggen, skapa social oro och resultera i att seriösa byggföretag slås ut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye