Stockholms stad

Ett värmande tillskott till Flatenbadet

Dela

Fredagen den 15 mars invigdes den nya bastun på Flatenbadet av politiker och den lokala bastuföreningen. Bastun är ett efterlängtat tillskott som bidrar till att platsen kan nyttjas året om.

Vid invigningen deltog Ernesto Garcia, ordförande i Flatens bastuförening, Ewa Larsson, tidigare ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd, Cecilia Obermüller, ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd och Clara Lindblom, fastighetsborgarråd.
Vid invigningen deltog Ernesto Garcia, ordförande i Flatens bastuförening, Ewa Larsson, tidigare ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd, Cecilia Obermüller, ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd och Clara Lindblom, fastighetsborgarråd. Foto: Thomas Henriksson

Sommaren 2020 totalförstördes en omklädningsbyggnad vid Flatenbadet i en brand. Stockholms stad beslutade att återställa platsen och då inrymma en bastu i den nya byggnaden – ett önskemål som närboende haft i många år. 

– Stadsdelsnämnden fick 2018 ett medborgarförslag om bastu vid Flaten och vi är glada att den nu är på plats. När platsen kan användas under hela året och under kvällar tror vi att det bidrar till en ökad trygghet. Vi hoppas också att fler upptäcker att Flatenområdet är så mycket mer än bara sommarbadet, säger Cecilia Obermüller, ordförande, Skarpnäcks stadsdelsnämnd.

Kulturhistorisk värdefulla byggnader

Den nya byggnaden innehåller förutom en bastu, även omklädningsrum, värmerum, toaletter och teknikrum. Utvändigt har byggnaden fått liknande utformning som omkringliggande byggnader.

– De här fina byggnaderna vid Flatenbadet är grönklassade och från 1930-talet. Nu har vi byggt bastu, rustat och tillgänglighetsanpassat på ett sätt som gör att den här platsen kan användas av fler och under större delen av året, och det utan att göra avkall på det kulturhistoriska värdet, säger Clara Lindblom, bostads- och fastighetsborgarråd i Stockholms stad.

Medverkande vid invigningen

  • Clara Lindblom, fastighetsborgarråd, Stockholms stad
  • Ewa Larsson, tidigare ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd
  • Cecilia Obermüller, ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd
  • Ernesto Garcia, ordförande i Flatens bastuförening

Om projektet

Förvaltare av byggnaderna: Fastighetskontoret, Stockholms stad
Hyresgäst: Skarpnäcks stadsdelsförvaltning, som i sin tur hyr ut till Flatens bastuförening. 
Byggperiod: Hösten 2022 – sommaren 2023
Entreprenör: Söderby Entreprenad AB

Nyckelord

Kontakter

Moa Richter Hagert, presskontakt för Clara Lindblom
Telefon: 0761229110
E-post: moa.richter.hagert@stockholm.se

FastighetskontoretLena Remaeus, kommunikationschef

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

Tel:08-508 268 29Tel:076-122 68 29lena.remaeus@stockholm.se

Bilder

Den nya bastun är ett efterlängtat tillskott till Flatenbadet. FV: Clara Lindblom, fastighetsborgarråd, Cecilia Obermüller, ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd, Ewa Larsson, tidigare ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd  och Ernesto Garcia, ordförande i Flatens bastuförening.
Den nya bastun är ett efterlängtat tillskott till Flatenbadet. FV: Clara Lindblom, fastighetsborgarråd, Cecilia Obermüller, ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd, Ewa Larsson, tidigare ordförande för Skarpnäcks stadsdelsnämnd och Ernesto Garcia, ordförande i Flatens bastuförening.
Ladda ned bild
Bastun vid Flatenbadet.
Bastun vid Flatenbadet.
Ladda ned bild
Nya bastu- och omklädningsbyggnaden vid Flatenbadet.
Nya bastu- och omklädningsbyggnaden vid Flatenbadet.
Ladda ned bild

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Gemensamt krafttag mot sexköp15.4.2024 09:10:50 CEST | Pressmeddelande

I Stockholms län bor drygt 95 000 män som någon gång har köpt sex och därmed också begått brott. Det visar siffror från forskningsrapporter och myndigheters undersökningar, vilka pekar på att ungefär var tionde man någon gång köpt sex. Samverkansplattformen Operation Kvinnofrid, där bland annat Stockholms stad medverkar, arbetar för att motverka denna brottslighet som främst drabbar kvinnor och flickor, men också män och pojkar samt icke-binära.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye