Stockholms stad

Programsläpp för Kulturnatt Stockholm 2024!

Dela

Kulturnatten är kvällen då Stockholms kulturliv öppnar sina dörrar med fri entré för alla besökare. Den 20 april bjuder nästan 200 av Stockholms kulturverksamheter på ett fullspäckat kulturprogram. För alla nattugglor fortsätter dessutom festen på Skeppsholmen ända till klockan 02.

Johannes Olovsson

Årets Kulturnatt är fullspäckad med evenemang för alla smaker. Från dansband i Kungsträdgården till fest i Gyllene salen. Från historiska borgarhem till maskinrum på fartyg längs Museipiren. Upplev kattlika performances med CCAP eller njut av balett på Kungliga Operans stora scen.

-Kulturnatten har blivit en återkommande högtid för många, inklusive mig själv. Det är fantastiskt att se så många kulturverksamheter från hela staden representerade i årets program, från norr till söder, i både innerstad och ytterstad, säger Torun Boucher (V), äldre- och kulturborgarråd i Stockholms stad.

Alla platser som är en del av Kulturnatten har öppet minst 18.00 till midnatt. Men för de som inte är mätta på kultur när klockan slår tolv, fortsätter festen ända till klockan 02 på Skeppsholmen. Gratis Kulturnattsbussar tar besökare till hemliga rum, poesiläsningar, dansgolv, taiko, båtbyggarverkstad, magi och sagolika ljudvärldar.

Men det är inte bara på Skeppsholmen det händer grejer. Utmana dig själv genom att gå en singel-vandring på Skansen, lära dig dansa boogie woogie med Swedish Swing Society, eller prova på att sjunga barbershop i S:t Peterskyrkan. Det går också att måla akvarell med Filipino Artist Association, dansa Silent disco på SITE, följa med på vägledd meditation på Kadampa Meditationscenter eller tävla i att skriva prompter för AI på Tekniska museet.

Tillsammans med Kulturfestivalen är Kulturnatt Stockholm det största årliga kulturevenemanget i Stockholm, helt gratis för alla besökare.

Fakta om Kulturnatten
Var: Hela Stockholm.
När: Lördag 20 april, alla verksamheter har öppet kl. 18.00–24.00. På Skeppsholmen fortsätter Kulturnatten till kl. 02.00.
Hur: Fri entré. Se hela programmet på: www.kulturnattstockholm.se

På Skeppsholmen efter midnatt
När: Flera verksamheter har öppet 18.00-02.00
Verksamheter som har öppet efter midnatt: Stockholm Toy Museum, Moderna Museet, Östasiatiska Museet, Eric Ericsonhallen, Skeppsholmens Folkhögskola, Skeppsholmsgården
Hur: Allt har fri entré. Gratis Kulturnattsbussar mellan T-centralen och Skeppsholmen under hela kvällen. Se tidtabell på kulturnattstockholm.se/kulturnattsbuss

Om Polisens väskförbud
Polisens väskförbud påverkar arrangörer på olika sätt under Kulturnatten. Besökare uppmanas att lämna väskor större än ett A4 hemma för att öka chansen att komma in överallt.

Nyckelord

Kontakter

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför evenemang varje år exempelvis Kulturfestivalen och Kulturnatt Stockholm. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Gemensamt krafttag mot sexköp15.4.2024 09:10:50 CEST | Pressmeddelande

I Stockholms län bor drygt 95 000 män som någon gång har köpt sex och därmed också begått brott. Det visar siffror från forskningsrapporter och myndigheters undersökningar, vilka pekar på att ungefär var tionde man någon gång köpt sex. Samverkansplattformen Operation Kvinnofrid, där bland annat Stockholms stad medverkar, arbetar för att motverka denna brottslighet som främst drabbar kvinnor och flickor, men också män och pojkar samt icke-binära.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye