Stockholms stad

Ny rektor på Vinsta grundskola

Dela

Susanna Franzén blir ny rektor på Vinsta grundskola i Vällingby. Hon kommer närmast från Råsunda skola i Solna där hon också varit rektor.

Susanna Franzén växte upp i Västerort. Snart blir hon rektor på Vinsta grundskola i Vällingby. Foto: Solna fotostudio
Susanna Franzén växte upp i Västerort. Snart blir hon rektor på Vinsta grundskola i Vällingby. Foto: Solna fotostudio

På Vinsta grundskola finns cirka 1 000 elever. Skolan består av två delar. På Vinsta grundskola östra finns elever från förskoleklass till årskurs fem och på Vinsta grundskola västra finns elever från årskurs fyra till nio.

–  På Vinsta finns elever i olika åldrar, med olika bakgrund och utmaningar. Det passar mig. Jag kommer själv från Västerort och känner mig hemma där, säger Susanna Franzén.

Elever i rekryteringsprocessen    

Susanna börjar arbeta som rektor på Vinsta grundskola i slutet av april. Hon har redan hunnit träffa några elever och ser fram emot att träffa fler.

–  En grupp elever från årskurs åtta var med i rekryteringsprocessen. Det var jätteroligt för mig att höra dem berätta om sin skola och sina lärare. Nu ser jag fram emot att träffa all personal och alla elever.   

Provade läraryrket och älskade det 

Susanna bodde som liten i Blackeberg och Vällingby. Delar av uppväxten spenderade hon i Norrland. Som vuxen återvände hon till Stockholm och Västerort.

– Jag hade rest en del i olika länder och visste först inte riktigt vad jag skulle göra med mina språkkunskaper. Då provade jag läraryrket och älskade det. Eftersom jag ofta och gärna tar ledarroller blev det naturligt för mig att sedan bli chef och skolledare. Som rektor kan jag göra det bästa möjliga för alla elever.

Susanna är språklärare i grunden och har bland annat undervisat i tyska och svenska som andraspråk. Hon har bland annat arbetat på S:t Eriks gymnasium och Tensta gymnasium. Hon är utbildad på Lärarhögskolan i Stockholm och har även gått rektorsprogrammet på Uppsala universitet.

Fakta

Susanna Franzén tillträder tjänsten som rektor på Vinsta grundskola den 29 april. Nina Alshammar som varit rektor på skolan tidigare är numera skolchef i Järfälla kommun.

Vinsta grundskola västra 

Vinsta grundskola östra

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakter: Matilda Asp och Monica Eriksson

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef Eva-Li Littorin, 08-508 32 266 och eva-li.littorin@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Gemensamt krafttag mot sexköp15.4.2024 09:10:50 CEST | Pressmeddelande

I Stockholms län bor drygt 95 000 män som någon gång har köpt sex och därmed också begått brott. Det visar siffror från forskningsrapporter och myndigheters undersökningar, vilka pekar på att ungefär var tionde man någon gång köpt sex. Samverkansplattformen Operation Kvinnofrid, där bland annat Stockholms stad medverkar, arbetar för att motverka denna brottslighet som främst drabbar kvinnor och flickor, men också män och pojkar samt icke-binära.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye