Europeiska ERV

Så planerar svenskarna resa under påsklovet

Dela

Spanien, Finland och Italien är de mest populära resmålen utomlands under påsken och påsklovet 2024, enligt en undersökning som Kantar Media har gjort på uppdrag av Europeiska ERV. Men allra flest stannar hemma eller reser inom Sverige.

Spanien är det mest populära resmålet utomlands under Påsklovet
Spanien är det mest populära resmålet utomlands under Påsklovet

Det är inte långt kvar innan många svenskar får påsklov. I år är det fler svenskar som reser under påsklovet än under sportlovet. Det visar en undersökning som Kantar Media har gjort på uppdrag av Europeiska ERV. I den säger 27 % av svenskarna att de planerar en resa under påsklovet, medan 20 % reste under sportlovet. Men alla har inte bestämt sig än. Hela 7 % funderar på om de ska resa, eller var de tänker resa någonstans.

Spanien mest populärt under påsken

För de svenskar som reser utomlands är Spanien det mest populära resmålet. Finland kommer på andra plats och Italien på tredje. Dessa resmål är tätt följda av Norge, Tyskland och Frankrike.

 • Påskhelgens längd gör att det passar bra för vissa att ta en långhelg i någon av de Europeiska storstäderna, skidresa i alperna eller resa till eget semesterhus eller -lägenhet. Det kan vara några av anledningarna till varför svenskarna valt Spanien, Italien, Tyskland och Frankrike för sin påskledighet, säger Andreas Sandin, Nordic CSO & Managing Director Sweden på Europeiska ERV.

Hit reser vi:

 1. Spanien
 2. Finland
 3. Italien
 4. Norge
 5. Tyskland
 6. Frankrike
 7. Storbritannien
 8. Danmark
 9. USA
 10. Thailand

 

De flesta reser inom Sverige

För majoriteten av de svenskar som reser blir det inom landets gränser. 18 % reser i Sverige under påsklovet. Detta är inte så konstigt då påsken kommer tidigt och skidsäsongen fortfarande är igång. Många öppnar upp sina fritidshus inför sommarsäsongen eller passar på att besöka släkt och vänner.

 • Påsken är en traditionell högtid som svenskarna gärna firar tillsammans med familj och vänner. Man samlas för påskmiddag och andra roliga aktiviteter, vilket kan vara anledningen till att flera stannar hemma eller tar påsklov inom landet, fortsätter Andreas Sandin. 

Om undersökningen

Undersökningen genomfördes i Kantar Media webbpanel (Sifopanelen) under perioden 19–24 januari 2024. Totalt intervjuades 1328 personer i åldern 18–79 år.

Webbpanelen är riksrepresentativt rekryterad utifrån slumpmässiga urval. Det förekommer ingen självrekrytering i Kantar Medias webbpanel (Sifopanelen).

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Spanien är ett populärt resmål i Påsk
Spanien är ett populärt resmål i Påsk
Ladda ned bild

Om oss

Europeiska ERV är en av Sveriges största reseförsäkringsbolag. Vi är en del av tyska försäkringskoncernen ERGO Group, med över 37,000 anställa internationellt. Vi har stått för säkrare reseupplevelse i över 100 år för en stor del av alla svenska fritidsresenärer, affärsresenärer och deras arbetsgivare som valt att anförtro oss att leverera deras försäkringslösningar. Tack vare lång erfarenhet och specialutvecklade reseförsäkringar kan våra kunder känna sig tryggare före, under och efter sina resor. Tillsammans med vårt danska försäkringsbolag har vi mer än 1,2 miljoner kunder.

Följ Europeiska ERV

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europeiska ERV

Undersökning: Så har svenskarna koll på reseförsäkringen innan de reser27.3.2024 14:07:00 CET | Pressmeddelande

Att resa utomlands utan reseförsäkring kan bli en dyr överraskning, vilket dessvärre kan drabba resenärer som inte kontrollerar att reseförsäkringen gäller resans längd eller syftet med resan. Dyra sjukvårdskostnader, missat flyg eller försvunnet bagage är bara exempel på vad som kan drabba resenärer. Men hur många svenskar kollar egentligen upp sin reseförsäkring, vad den innehåller och ersätter? Enligt en ny undersökning Kantar Media gjort på uppdrag av Europeiska ERV, kontrollerar drygt 40 % sin reseförsäkring före avresa.

Resebarometern 2024: Fler arbetsresor nu än före pandemin21.3.2024 06:56:00 CET | Pressmeddelande

Pandemin var en av de största händelser som påverkat resandet i modern historia och det var många som spådde negativa förändringar för affärs- och arbetsresandet efteråt. Teamsmöten som ersätter resor och fysiska möten, minskade affärsresebudgetar och förändrad inställning till arbetsresor förväntades förändra vanor och reducera affärsresandet. Men den senaste Resebarometern visar att det blev tvärtom, i alla fall såhär långt i pandemins efterspel.

Så påverkar terror, krig och konflikter svenskarnas resplaner 202422.2.2024 08:12:00 CET | Pressmeddelande

De pågående krigen i Ukraina och Gaza är ett par exempel på konflikter som pågår just nu, i en värld av ökade spänningar och hot om terror. Men hur påverkar dessa spänningar svenskarnas resplaner under 2024? Enligt en undersökning gjord av Kantar Media, på uppdrag av Europeiska ERV, säger strax under hälften av svenskarna att terror, krig och konflikter inte påverkar resplanerna i år.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye