Region Örebro län

Det kostnadsreducerande arbetet går enligt plan för regionala tillväxtnämnden

Dela

Det ekonomiska läget för Sveriges regioner är väldigt tufft. Region Örebro län är inget undantag och nu arbetar samtliga nämnder för att minska sina kostnader. För regionala tillväxtnämnden handlar det om att minska kostnaderna med 29 miljoner kronor i år, och så här långt är arbetet framgångsrikt.

- Vår nämnd gjorde visserligen ett positivt resultat i fjol men om vi ska nå en långsiktigt stabil och hållbar ekonomi för Region Örebro län som helhet måste alla nämnder hjälpas åt för att minska kostnaderna, oavsett vad resultatet var i fjol. Så vi fortsätter att vara restriktiva vad gäller de ekonomiska delarna samtidigt som vi naturligtvis är måna om att erbjuda bästa tänkbara verksamhet inom de områden vi har att ansvara för, säger Charlotta Englund (C), ordförande i regional tillväxtnämnd.

De 29 miljoner kronorna sparas in genom 85 åtgärdspunkter som nämnden fattade beslut om i samband med att verksamhetsplanen för 2024 antogs. Till det ligger ett konferens-, utbildnings- och anställningsstopp som förvaltningschefen fattade beslut om under hösten 2023.

Och även om det ännu inte gått så lång tid av året står det klart att det kostnadsreducerande arbetet fortlöper i enlighet med upprättad plan. Periodrapporten per sista februari visar nämligen på ett utfall som går i enlighet med budget till följd av fortsatt återhållsamhet inom verksamheterna.

- Det är naturligtvis en svår balansgång att minska kostnaderna samtidigt som vi driver på för en verksamhet som stärker länets innovationskraft och företagsutveckling med mera. Men ser man till de siffror som presenteras i vår ekonomiska uppföljning står det klart att det är en balansgång vi lyckas med, säger Joakim Carlsson (S), vice ordförande i regionala tillväxtnämnden.

- Givet det ekonomiska läget har vi i år tvingats göra en hel del politiska prioriteringar där vi bland annat har slagit vakt om grön omställning, innovationsstödssystem och ung företagsamhet, säger Bo Rudolfsson (KD), ledamot i regionala tillväxtnämnden.

Kontakt

Charlotta Englund, ordförande i regional tillväxtnämnd, telefon: 076-725 78 20

Joakim Carlsson, vice ordförande i regional tillväxtnämnd, telefon: 073-550 59 81

Bo Rudolfsson, ledamot i regional tillväxtnämnd, telefon: 070-580 93 92

Nyckelord

Kontakter

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye