Stockholms stad

2024 års S:t Eriksmedaljörer utsedda

Dela

Stockholms stads kommunstyrelse delar sedan 1938 ut S:t Eriksmedaljen till stockholmare som genom sin verksamhet eller insatser anses förtjänta av en sådan utmärkelse från staden.

S:t Eriksmedaljen
S:t Eriksmedaljen

Mottagare av S:t Eriksmedaljen 2024 är: 

Prinsessan Christina, fru Magnuson

Prinsessan Christina, fru Magnuson är en respekterad och folkkär företrädare för Sverige med starkt engagemang i civilsamhället, bland annat som arbetande styrelseordförande för Svenska Röda Korset. Inom kultursfären har Prinsessan Christina främjat Ulriksdals slottsteater och Dansmuseet och som författare bidrar hon till folkbildning om det kungliga kulturarvet, som är en central del av huvudstadens historia och attraktivitet som världsdestination.

Daniel Engström, sportchef

Under sina dryga 30 år inom Hammarby Fotboll har Daniel Engström visat ett engagerat ledarskap samt en passion för klubbens barn- och ungdomsverksamhet. Hans stora engagemang har varit bidragande till att många unga funnit en plats inom idrotten. Genom att utbilda ledare och spelare i att följa klubbens och Svenska Fotbollförbundets värderingar och utbildningsplan har Daniel bidragit till att skapa en kultur av respekt, samarbete och stolthet.

Stefan Forsberg, konserthuschef

Stefan Forsberg, trumpetare i grunden, är sedan 2003 VD för Stockholms Konserthusstiftelse och Kungliga Filharmonikerna. Sommaren 2024 går han i pension. Hans idérikedom, kontaktnät och energi har fått verksamheten att växa på alla sätt – mer publik, flera programpunkter och större bredd. Genom sitt värdskap vid konserter och andra evenemang har han för många blivit synonym med Konserthuset.

Siw Malmkvist, sångare och skådespelare

Med sina rötter i Landskrona har Siw Malmkvist, alltsedan hon flyttat till Stockholm, berikat vårt kulturliv. Hon har uppträtt på otaliga av huvudstadens scener och hennes gestaltning av Pippi Långstrump på Folkan är legendarisk. Egna krogshower, folkparksturnéer, framgångar i schlagerfestivaler från 1959 och framåt är bara ett axplock av Siws mångfaldiga bidrag till kulturen – här hemma i Stockholm, runt om i Sverige och Europa.

Mirja Räihä, förtroendevald

Få personer har tjänat stockholmarna under lika många år som folkvald företrädare i Stockholms kommunfullmäktige och numer Sveriges riksdag. Med sin bakgrund i finländska Norrbotten präglas Mirja Räihäs gärning i högsta grad av sisu, plikttrogenhet och uthållighet, men också av salt humor. Som fackligt engagerad och kyrkligt förtroendevald i Järva, bidrar hon till att stärka civilsamhället i ett Stockholm som håller samman.

Kontakter

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Gemensamt krafttag mot sexköp15.4.2024 09:10:50 CEST | Pressmeddelande

I Stockholms län bor drygt 95 000 män som någon gång har köpt sex och därmed också begått brott. Det visar siffror från forskningsrapporter och myndigheters undersökningar, vilka pekar på att ungefär var tionde man någon gång köpt sex. Samverkansplattformen Operation Kvinnofrid, där bland annat Stockholms stad medverkar, arbetar för att motverka denna brottslighet som främst drabbar kvinnor och flickor, men också män och pojkar samt icke-binära.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye