Svenska Bowlingförbundet

Bergqvist och Samuelsson femma i dubbel - 6 poäng från en semifinal i junior-EM

Dela

Endast sex poäng saknades för en semifinalplats i dubbel i junior-EM för Elin Bergqvist och Kajsa Samuelsson. Abbie Rhodes och Jessica Sillis från England knep fjärdeplatsen och Bergqvist/Samuelsson slutade femma i kvalet. Lova Nilsson och Elissa Mehmet kom på 22:a plats i kvalet.

Elin Bergqvist och Kajsa Samuelsson var endast sex poäng från en semifinalplats i dubbel.
Elin Bergqvist och Kajsa Samuelsson var endast sex poäng från en semifinalplats i dubbel. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Elin Bergqvist och Kajsa Samuelsson blev tvåa i squad 1 i dubbelkvalet med 2466 poäng över sex serier. Det skulle bli en nervös väntan för den blågula duon ifall det skulle räcka till en medalj och semifinalplats. Inför den sista serien i squad 2 låg Bergqvist/Samuelsson snittmässigt på femte plats. Det blev även slutplaceringen för dem. Abbie Rhodes och Jessica Sillis, England, knep fjärdeplatsen på 2471 poäng, endast fem poäng mer än Bergqvist och Samuelsson. Den engelska duon hade dock högre poäng i den sista serien så därav hade 6 poäng ytterligare behövts för Elin Bergqvist och Kajsa Samuelsson. 
– Det känns jobbigt när det var så nära, säger Elin Bergqvist. 

Lova Nilsson och Elissa Mehmet kom på elfte plats i squad 2 och blev totalt 22:a i kvalet.

Assisterande coach Amanda Andersson summerar dagen: 
– Väldigt synd när det var så nära en semifinal för Elin och Kajsa. Stundtals var det bra spel idag för tjejerna och stundtals så stöter vi på en del problem både känslomässigt och spelmässigt. Vi löser det inte tillräckligt bra. 
Var det en del nervositet inblandad?
– Ja, det tror jag. Tjejerna känner nog ganska stor press på sig själva då det blev många medaljer senast och vi är vana att ta mycket medaljer. Det är nog en mix av det och att det har varit lite kluriga banor genom mycket uretanspel, säger Amanda Andersson. 

Imorgon inleds kvalet i lagdistansen i Helsingfors med de tre första serierna för killarna och tjejerna. Killarna är först ut med start kl 08.00 och tjejerna intar banorna kl 12.15. 
– Det är viktigt att vi utvärderar dagens spel på ett bra sätt och efter vårt kvällsmöte vill vi att man släpper det som har varit. Då är det bara att ladda om för 4-manna. Det gäller att vi jobbar som ett lag och tar det ruta för ruta, säger Amanda Andersson. 

Serie 4-6 och slutspelet spelas på påskafton. Elin Bergqvist ser fram emot 4-manna. 
– Det är bara att jobba vidare och att vi gör det bra som lag kommande dagar. Det är viktigt att vi kommunicerar och kämpar hela vägen, säger Elin Bergqvist. 

De sex kvalserierna i 4-manna är även de avslutande serierna i All Event. Elin Bergqvist slog 1328 poäng idag och är i nuläget tvåa i tjejernas All Event med 2678 poäng över 12 serier. 
– Jag har fått med mig de sista käglorna och har haft lite extra flyt i spelet. Det är kul att jag ligger bra till i All Event och jag hoppas kunna fortsätta med samma spel i Team, säger Bergqvist. 

Jessica Sillis, England, leder All Event på 2698p och Karen Kærgaard Nielsen, Danmark, är trea med 2664 poäng. Kajsa Samuelsson är näst bäst placerad i All Event av de svenska tjejerna med en 21:a plats. 

På killsidan leder Emil Svensson i nuläget All Event på 2801 poäng över 12 serier. 
– Det är skönt att vara i ledning. Jag låg etta inför två distanser förra året i Wien också men då blev det en hel del stress och jag kollade för mycket på poängen. I år ska jag göra tvärtom, säger Emil Svensson som är laddad för lagdistansen. 
– Det ska bli väldigt kul att spela med alla grabbarna, säger Svensson. 

Det är jämnt i toppen av killarnas All Event. Mate Balazs-Becsi från Rumänien är tvåa med 2794 poäng och Carl Eklund är trea med 2791 poäng. Robin Noberg är 6:a och Albin Gullstrand ligger på 12:e plats. Topp 16 i All Event går även vidare till Masters som avgörs på söndag. 

Resultat
Livestream
Online scoring

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Elin Bergqvist och Kajsa Samuelsson nära en semifinalplats men slutade femma i dubbelkvalet.
Elin Bergqvist och Kajsa Samuelsson nära en semifinalplats men slutade femma i dubbelkvalet.
Ladda ned bild
Kajsa Samuelsson
Kajsa Samuelsson
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye