Svenska Bowlingförbundet

Sverige vidare till semifinal i 4-manna - silver och brons i All Event

Dela

Tre medaljer ytterligare har rasslat in för Sverige under eftermiddagen i junior-EM i Helsingfors. Robin Noberg tar silver i All Event och Emil Svensson tar brons. Sverige är vidare till semifinal i 4-manna och ställs där mot Finland med start kl 16.25.

Det svenska laget i 4-manna. Carl Eklund, Robin Noberg, Albin Gullstrand och Emil Svensson.
Det svenska laget i 4-manna. Carl Eklund, Robin Noberg, Albin Gullstrand och Emil Svensson. Foto: Svenska Bowlingförbundet

Robin Noberg låg sexa i All Event inför det avslutande blocket i idag i 4-manna och stod för en oerhört stark klättring i resultatlistan under det sista blocket. Han fick ihop 4111 poäng över 18 serier. Emil Svensson tar brons och var endast tre poäng efter Robin Noberg. I All Event räknas kvalresultatet i singel, dubbel och 4-manna ihop, totalt 18 serier.

Carl Eklund slutar femma i All Event med 4029 poäng. Markus Lahti, Finland, vinner guldet i All Event på 4151 poäng.

I semifinalen i 4-manna ställs Sverige mot Finland. Semifinalen börjar 16.15 (svensk tid) och finalen 17.30.

Resultat

Livestream

Sveriges lag i 4-manna: 
Carl Eklund
Albin Gullstrand
Robin Noberg
Emil Svensson 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
Robin Noberg och Emil Svensson.
Robin Noberg och Emil Svensson.
Ladda ned bild

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

BK Femtionian, Team X-Calibur och BK Hallandia spelar om medaljer i damernas SM i 3-manna19.5.2024 20:48:35 CEST | Pressmeddelande

Det blir BK Femtionian, Team X-Calibur BK 1 lag Engberg och BK Hallandia som gör upp om medaljerna i damernas SM i 3-manna i bowing. Högst upp på stegen i den tv-sända bowlingfinalen under SM-veckan i Västerås den 26 juni står BK Femtionian.– Väldigt skönt att slippa matchen före i stegen. Det är bara två serier det handlar om och med så få slag är det inte mycket man kan påverka själv, säger en nöjd Jenny Wegner i BK Femtionian.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye