Svenska Bowlingförbundet

Sverige vinner guld i 4-manna i JEM - fyra medaljer för blågult under påskaftonen

Dela

Sverige vinner guld i 4-manna på killsidan i junior-EM. Efter en rafflande semifinal där blågult lyckades besegra Finland så dominerade de sedan finalen mot Tjeckien och vann den med 872-773. Sverige hade en fantastisk påskafton i Helsingfors med totalt fyra medaljer.
– Det känns alldeles underbart, säger Robin Noberg som även tog silver i All Event tidigare under dagen.

Sverige vinner guld i 4-manna i junior-EM.
Sverige vinner guld i 4-manna i junior-EM. Foto: Svenska Bowlingförbundet

I förmiddags tog Elin Bergqvist brons i All Event. Under eftermiddagen säkrade Sverige avancemang till semifinal i 4-manna och samtidigt stod det klart att Robin Noberg tog silver i All Event och Emil Svensson brons. Allt kröntes sedan med att Sverige under kvällen vann guldet i 4-manna och det blev en otrolig påskafton för svensk bowling.

I semifinalen i 4-manna fick Sverige ta sig an Finland. Det blev en jämn och spännande drabbning där matchen länge böljade fram och tillbaka. Sverige drog till sist det längsta strået och Carl Eklund kunde avgöra i slutrutorna. Tredje gången gillt för Sverige då det blivit två slutspelsförluster mot hemmanationen tidigare i mästerskapet.

Med vind i ryggen och stort publikstöd från den svenska klacken kunde inget stoppa Sverige i finalen mot Tjeckien. De tog tidigt kommandot och gick upp i en stor ledning. Blågult vann till sist med 872-773 och kunde kliva upp överst på prispallen. Det var Sveriges första guld i årets junior-EM.
– Guldet betyder väldigt mycket. Vi har spelat bra hela dagen och det är skönt att kunna bevisa alla vilken bra nation vi är, säger Robin Noberg.

Sverige har hittills tagit 7 medaljer i mästerskapet. Imorgon avslutas junior-EM med Masters dit topp 16 i All Event har kvalificerat sig. Elin Bergqvist (3) och Kajsa Samuelsson (16) är klara för Masters på tjejsidan och börjar spela i steg 1 kl 08.00 svensk tid.

Killarna börjar spela kl 09.45 då Robin Noberg (2), Emil Svensson (3) och Carl Eklund (5) intar banorna för Sverige. I Masters är det utslagsmatcher fram till final, en mot en i bäst av tre serier.

Sveriges guldlag:
Carl Eklund, IKW/Köping BK
Albin Gullstrand, Team Pergamon BC, Partille
Robin Noberg, Stureby BK, Stockholm
Emil Svensson, BK Tegnér Säffle

Förbundskapten Robert Andersson
Assisterande coacher Amanda Andersson och Robin Skans

Resultat
Livestream

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Sverige vinner guld i 4-manna i junior-EM.
Ladda ned bild
Robin Noberg
Robin Noberg
Ladda ned bild
Emil Svensson
Emil Svensson
Ladda ned bild
Elin Bergqvist
Elin Bergqvist
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye