Mediemyndigheten

Nu möjligt att ansöka om stöd för tidningsdistribution vid varannandagsutdelning

Dela

För fjärde gången går det att söka det så kallade varannandagsstödet. Allmänna nyhetstidningar som påverkats av neddragningen av postutdelning kan nu skicka in ansökningar för år 2024.

När Postnord övergick till att leverera post varannan dag i hela landet år 2022 påverkade det medborgare som bor i de områden där Postnord har varit den enda distributören. Mot bakgrund av detta fattade regeringen 2022 beslut om ett nytt stöd för tidningsdistribution. Stödet kan lämnas till abonnerade allmänna nyhetstidningar.

Syftet med stödet är att kompensera nyhetstidningar för extra distributionskostnader på grund av att den samhällsomfattande posttjänsten reducerats.

Ansökningsomgången är öppen 1 april till 30 april 2024. Ansökan ska lämnas via Mediemyndighetens e-tjänst eller till registrator@mediemyndigheten.se. Redovisning av stöd skickas till bidragsredovisning@mediemyndigheten.se.

Mer information om hur man ansöker om stöd eller redovisar mottaget stöd, vilka handlingar som ska bifogas och viktiga datum finns på myndighetens webbplats.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Mediestödsnämnden är ett självständigt beslutande organ som fördelar statens stöd till allmänna nyhetsmedier. Nämnden prövar ansökningar om mediestöd och beslutar om medier har rätt till stöd. Mediemyndigheten lyder under regeringen och tillhör Kulturdepartementets ansvarsområden. 

Följ Mediemyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Mediemyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye