Consid

SM blir EM – Consids ECEC slår nya rekord i deltagande

Dela

Företags-EM i e-sport, ECEC, avgörs mellan den 15 och 18 april. Redan nu kan arrangören stolt presentera ett rekordstort intresse för tävlingen.

Amanda Heldring, projektledare på Consid.
Amanda Heldring, projektledare på Consid.

– Intresset för e-sport växer och sedan vi tog beslutet att låta företag från hela Europa delta i ECEC har det pockat på med anmälningar, säger Amanda Heldring, projektledare för eventet.

Europamästerskapet avgörs i två spel, CS:2 och Rocket League, med ett Double elimination-format, vilket innebär att varje lag är garanterat att spela minst två matcher. Matcherna avgörs parallellt, vilket för att en person bara kan vara anmäld till ett av spelen. Det höga anmälningstrycket gör att platserna börjar ”ta slut”.

– Lagen består av tre spelare för Rocket League och fem i CS:2. Eftersom vi vill kora Europas bästa e-sportsföretag behöver alla lagmedlemmar komma från samma företag. Däremot har vi ingen övre gräns för hur många lag som får anmäla sig – men vi kan säga så mycket som att det börjar bli riktigt, riktigt många, förklarar Amanda Heldring.

I fjol arrangerade Consid samma typ av tävling som ett SM. Upplägget är detsamma när man nu skalar upp omfattningen.

– Precis, matcherna avgörs utanför kontorstid. Första matchen startar 17.30. Det kommer gå att se allt live via Consids Twitch-kanal och under finalkvällen den 18 april livesänder vi med Tilde ”7licious” Byström som expertkommentator. Det var väldigt uppskattat förra året, och vi tror att årets större upplaga kommer bli ännu bättre.

Förutom titeln som Europas bästa företag på e-sport tävlar lagen om prispengar. Totalt finns 70 000 kronor i potten där vinnarna får 12 000 för Rocket League och 20 000 för CS:2.

Anmälan är öppen fram till en vecka innan första tävlingsdagen, den 8 april.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om oss

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med över 2 000 anställda, fördelade på ett 40-tal kontor i Sverige och utlandet, omsatte bolaget 2,1 miljarder kronor 2022.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye