Consid

QBank och Consid stärker sitt samarbete: ”Öppnar upp nya möjligheter”

Dela

Mjukvarubolaget QBank och Consid har sedan flera år tillbaka ett samarbete. Nu fördjupas partnerskapet ytterligare. Genom att kombinera företagens två expertområden är tanken att utmana marknaden och stärka kundnyttan i alla nivåer.

Peter Hellgren, vd på Consid.
Peter Hellgren, vd på Consid.

– Vårt partnerskap med Consid är i linje med vår strategi och ger oss möjligheten att fokusera mer av våra resurser på att utveckla vår kärnprodukt och i högre utsträckning låta partners hantera det som ligger utanför vår kärnverksamhet, säger Anna Gomes, VD på QBank.

Under de senaste åren har digitaliseringen ökat kraftigt. Coronapandemin innebar ett paradigmskifte där företag blev mer digitala, vilket i sin tur ledde till en kraftig ökning av digitalt innehåll. Detta har gjort behovet av att bättre kunna hantera digitala tillgångar allt viktigare.

QBanks expertis inom Digital asset Management (DAM), tillsammans med Consids specialister på digital transformation går nu samman för att erbjuda marknadens mest innovativa helhetslösningar till sina kunder.

– Det är ett stort och viktigt steg – dels i vårt kunderbjudande, dels i vårt partnerskap med QBank. Genom den här fördjupningen öppnar vi dörren till nya innovativa cloud- och DAM-lösningar som går next level. QBank är ett av marknadens skarpaste företag, för oss var det en självklarhet att stärka samarbetet, säger Peter Hellgren, vd på Consid.

En av faktorerna bakom det fördjupade samarbetet är Consids satsning på Digital Asset Management (DAM). Att stärka upp relationen mellan oss båda var en naturlig vidareutveckling av det befintliga samarbetet, berättar Anna på QBank.

– Consid har lång erfarenhet inom det digitala ekosystemet och vi uppskattar särskilt deras tillvägagångssätt att paketera ihop olika produkter och tjänster, bygga kompetens kring dem och sedan proaktivt nå ut till marknaden. Detta partnerskap öppnar upp nya möjligheter för oss att växa, fortsätter Anna.

En betydande förändring i det nya partnerskapet är att det nu sker på en strategisk nivå. Tidigare har samarbetet främst rört gemensamma kunder, men nu är målet att stärka detta ytterligare.

– Vi ser stor, ömsesidig potential i det här partnerskapet. Kombinationen av våra olika expertområden ger ett närmast unikt erbjudande, samtidigt som vi på varsitt håll kan stärka befintlig kompetens för att än mer maximera kundnyttan och stärka såväl den gemensamma som enskilda positionen i branschen, säger Peter Hellgren.

Nyckelord

Kontakter

Anna GomesVdQBank

QBNK Holding AB är ett framgångsrikt SaaS-bolag inom Digital Asset Management (DAM) och erbjuder produkten QBank som är en molnbaserad lösning för lagring, hantering och publicering av bilder, filmer och andra digitala tillgångar. QBNK har visat en stark SaaS-tillväxt senaste åren och bland kunderna återfinns större globala bolag. QBNK har en internationell kundbas och är en av de ledande DAM aktörerna i Norden. Huvudkontoret finns i Stockholm.

Tel:+46 70 720 46 67anna.gomes@qbank.se

Bilder

Anna Gomes, vd på QBank.
Anna Gomes, vd på QBank.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Consid är ett av landets snabbast växande it-företag och är verksamt inom digitalisering, management och kommunikation, med närmare 2 000 anställda fördelade på ett 40-tal kontor i Sverige och utlandet. 2023 omsatte bolaget 2,6 miljarder kronor.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye