Consid

Hundraprocentig tillväxt – Consid intar nytt kontor i Södertälje

Dela

It-företaget Consid växer i Södertälje. Bara under det senaste året har arbetsstyrkan dubblerats. Den kraftiga tillväxten har gjort att man fått leta efter ett nytt säte, vilket man nu funnit.

Kontoret har gott om sociala ytor och unika detaljer.
Kontoret har gott om sociala ytor och unika detaljer. Consid.

– Det känns fantastiskt! I nuläget är vi 25 personer, i början av 2023 var vi hälften så många. Att dubbla styrkan på så kort tid visar både kraften i vårt företag och potentialen i Södertälje. Att finnas närvarande för kundföretagen i det direkta närområdet är viktigt, säger Fredrik Hammar, kontorschef i Södertälje.

Under de senaste tre åren har Consid expanderat kraftigt. Antalet kontor har vuxit från ett 20-tal till närmare 40. I den expansiva vevan lanserades Södertälje som en av orterna där it-företaget skulle etablera sig.

Kontoret har under perioden visat fina siffror, både resultat- och tillväxtmässigt.

– Vår ambition har alltid varit organisk tillväxt. Vi ser inga anledningar att bryta den nu utan snarare accelerera. Det finns stora möjligheter i Södertälje. Ambitionen nu och framåt är att stärka vår leverans för stora kunder så som exempelvis Scania och Volkswagen – men samtidigt finnas kvar som en lokal helhetspartner för många av de lokala mindre företagen som finns i Södertälje med omnejd, säger Fredrik Hammar.

Flytten till Kronstrandsgatan 1 ger kontoret en bra utgångspunkt för att vara en faktor i det lokala näringslivet. Centralt beläget vid Mälarens västra strand ser Fredrik Hammar stora möjligheter för fortsatt tillväxt.

– Vi ser en stor möjlighet att växa lokalt och har som mål att hålla samma takt och ytterligare fördubbla vår styrka inom två år. Vi upplever att det finns en energi och en växande marknad och ett behov kring lokal leverans från både privata företag och offentliga verksamheter. I vår helhetsleverans satsar vi nu även kring inbyggda system där vi ser ett ökat behov framåt.

Consid grundades år 2000 med ambitionen att vara företaget grundarna Peter Hellgren och Henrik Sandell alltid drömt om att arbeta för – ambitionen precis som grundarna är fortfarande en viktig del av företagets DNA. Detta avspeglar sig till stor del i företagets exklusiva kontor.

– Här har vi hittat en unik och karaktärsfull byggnad som vi format till en härlig mötesplats. Våra kontor är mer än bara en arbetsplats. Det är en inspirerande och varm miljö där man känner sig som hemma.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ett konferensrum i det nya kontoret.
Ett konferensrum i det nya kontoret.
Ladda ned bild
Fredrik Hammar, kontorschef Consid Södertälje
Fredrik Hammar, kontorschef Consid Södertälje
Ladda ned bild

Om oss

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med över 2 000 anställda, fördelade på ett 40-tal kontor i Sverige och utlandet, omsatte bolaget 2,1 miljarder kronor 2022.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye