Stockholms stad

Äntligen dags för Kulturnatt Stockholm!

Dela

Stockholms puls slår högre och högre inför den kommande Kulturnatten den 20 april! Det är kvällen då staden vaknar till liv med nästan 200 kulturella händelser som väntar - och det är helt gratis!

Foto: Johannes Olovsson

Årets Kulturnatt bjuder på många oväntade upplevelser. Besökare kan bland annat gå på singel-vandring på Skansen, försöka ta dig ut ur ett Escape room på Östasiatiska museet, djupdyka i tatueringshistoria på Sjöhistoriska museet eller gå på kulnings-konsert i Eric Ericsonhallen. Eller varför inte se skeppsvrak i LEGO på Vasamuseet, slungas tillbaka till 70-talets punkscen på Stadsmuseet eller höra Star Wars-soundtracket på orgel i Katarina kyrka. Allt detta och 200 saker till kan man uppleva under årets Kulturnatt – helt gratis!

Alla ställen som är en del av Kulturnatten har öppet minst 18.00 till 24.00. För den som inte blir mätt på kultur bara för att klockan slår midnatt bjuder dessutom flera av Skeppsholmens kulturverksamheter på ett storslaget kulturprogram ända till klockan 02.00. Gratis Kulturnattsbussar som går i skytteltrafik mellan T-centralen och Skeppsholmen tar besökare till hemliga rum, poesiläsningar, K-pop dans, taiko, båtbyggarverkstad, underjordiska leksaksamlingar, silent disco och sagolika ljudvärldar.

Den som vill maxa sin Kulturnatt rekommenderas att lämna väskan hemma för att öka chanserna att komma in överallt. Vi ses i den lila natten! 

Fakta om kulturnatten

Årets stadsdelar och områden: City/Norrmalm, Djurgården, Gamla stan, Gärdet, Hägersten, Hammarby sjöstad, Kungsholmen, Skeppsholmen, Södermalm, Söderort, Vasastan, Västerort, Östermalm.

Kulturnatt Stockholm är ett samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms kulturliv med syftet att visa upp ett brett kulturliv, bidra till en ökad kännedom om kulturutbudet i Stockholm och göra det enklare för stockholmarna att stiga in i en värld man kanske inte alltid är så bekant med.

2023 hade Kulturnatten totalt 239 000 besök. Mer än hälften av besökarna var hos en kulturverksamhet för första gången under Kulturnatten.

Kulturnatt stockholm 2024

VAR: Hela Stockholm.

NÄR: Lördag 20 april, alla verksamheter har öppet kl. 18.00–24.00. På Skeppsholmen fortsätter Kulturnatten till kl. 02.00.

HUR: Fri entré. 

Se hela programmet på: www.kulturnattstockholm.se

På Skeppsholmen efter midnatt

NÄR: Flera av verksamheterna på Skeppsholmen har öppet 18.00-02.00

Verksamheter som har öppet efter midnatt

 Stockholm Toy Museum, Moderna Museet, Östasiatiska Museet, Eric Ericsonhallen, Skeppsholmens Folkhögskola, Skeppsholmsgården

HUR: Allt har fri entré. Gratis Kulturnattsbussar mellan T-centralen (hållplats N) och Skeppsholmen (hållplats ArkDes/Moderna Museet) under hela kvällen. Se tidtabell på kulturnattstockholm.se/kulturnattsbuss 

Om polisens väskförbud 

Polisens väskförbud påverkar arrangörer på olika sätt under Kulturnatten. För att öka chansen att komma in överallt rekommenderas besökare att lämna väskor större än ett A4 hemma.

Följ Kulturnatt Stockholm för löpande uppdateringar:
https://twitter.com/kulturnattsthlm

https://www.instagram.com/kulturnattsthlm/

https://www.facebook.com/kulturnattsthlm

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Foto:  Johannes Olovsson
Foto: Johannes Olovsson
Ladda ned bild

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför evenemang varje år exempelvis Kulturfestivalen och Kulturnatt Stockholm. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye