Region Östergötland

Dans för alla under Dansens vecka

Dela

Det kommer att dansas i alla Östergötlands 13 kommuner när Dansens vecka äger rum för 13:e året. Programmet är fyllt med både workshopstillfällen och dansföreställningar i olika genrer, för såväl barn och unga som den äldre befolkningen.

Dansens vecka i Östergötland 2024 pågår mellan den 20 och den 29 april, med sedvanligt avslut på internationella dansens dag. I år medverkar länets alla 13 kommuner. Dansaktörer från både Östergötland och andra delar av Sverige står för arrangemangen. I många kommuner är det även barn och unga som står på scenen eller har uppvisningar på gator och torg. 

Här följer ett axplock av det som erbjuds:

Boxholm – för andra året i rad är denna kommun med i Dansens vecka i Östergötland. Dansa en bok 20 april. Prova magdans 24 april. 

Finspång –nytt för i år är Intensivkurs i lindyhop med danskväll  20 april. Öppet hus hos Dansakademien 22, 24 och 25 april. Dansa med Seniordansarna 25 april. 

Kinda – Gå på Babydisco både 23 och 24 april. Bäckskolan dansar på torget 26 april. 
I kommunhusets fönster visas utställningen I takt, under veckan. 

Linköping – Dansmix för barn och unga ges vid två tillfällen 23 april. Öppna lektioner i balett 20 april. Dansklasser med DansLink 27 april. Dans på torget i massor, går av stapeln på torget 27 april. Oas – en work in progress-visning, 20 april. Visning av dansfilmen Obruten mark 27 april. Dansföreställningarna Krax, Krax 28 april och Chronos 27 och 28 april.

Mjölby  – Dansuppvisningar med Kulturskolan på internationella dansens dag 29 april och dansföreställningen Danskrysset 22 april. 

Motala – Dans på torget 27 april. Dansworkshop i streetdance 25 april. Dans på Södergården 23 april. 

Norrköping – Dansakademien har uppvisning i parken 20 april. Söndagsdans för alla både 21 och 28 april. Dansmaraton med flera dansaktörer i Mirum Galleria 20 april. 

Söderköping  – Dansa en dikt med Dansverkstan 27 april. Östgötastämman med dans 27 april. 

Vadstena – Våren dansas in på Rådhustorget 29 april.

Valdemarsvik  – Dansverkstan håller öppet hus 22 och 25 april. Invigning och workshop DigiDans, inom dansresidenset Alledansrätten, 27 april. 

Ydre – Jag tänker på dig – en hörlursupplevelse på biblioteket 25 april. Babydisco med djungeltema 26 april. KOKO besöker träffpunkt senior i Asby och ungdomsgården NAVET 22 april. 

Åtvidaberg – Dansföreställningen Höra till visas 22 april. Turnépremiär i Östergötland på dansföreställningen Kolonisterna 25 april

Ödeshög – Prova på dans 23 april. Dansuppvisning på torget 27 april. 

Hela programmet för Dansens vecka finns i den digitala kalendern som fylls på kontinuerligt med nya dansprogrampunkter: regionostergotland.se/dansensvecka

Dansens vecka i Östergötland finns även på Facebook.

Relaterad information

Bakom Dans i Öst står Region Östergötland, som arbetar för att utveckla kulturområdet utifrån de regionala kulturpolitiska målen och den regionala kulturplanen. Region Östergötland fördelar regionala och statliga medel till både kulturinstitutioner och det fria kulturlivet, i syfte att kultur ska vara tillgängligt för alla invånare.

Mer information om det regionala utvecklingsuppdraget i Östergötland 

Kontakter

Anna Ljung
Dansutvecklare för Dans i Öst
Tel: 010-103 65 15
E-post: anna.ljung@regionostergotland.se

Länkar

Följ Region Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Östergötland

Strejken skapar oro inför sommarperioden13.6.2024 13:05:33 CEST | Pressmeddelande

Fler samhällsfarliga konfliktåtgärder har dragits tillbaka av Vårdförbundet från den pågående strejken vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det handlar bland annat om sjuksköterskor vid infektionskliniken och reumatologen. ”Det är positivt, men vi ser med stor oro på hur vården kommer att påverkas vid en fortsatt strejk när vi nu går in i sommarperioden”, säger Karl Landergren, medicinsk direktör i Region Östergötland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye