Consid

Consid sätter medarbetarupplevelsen i fokus under seminarieturné

Dela

Hur kan organisationer fortsätta att uppnå framgång i en tid då allt större betoning läggs vid att attrahera och behålla medarbetare? Det är en av frågorna som Consid ställer sig när Employer Experience ger sig ut på en turné i södra Sverige. Som ett led i att fortsatt lansera affärsområdet ger sig Employer Experience, lett av Emma Fahlstedt, ut på en turné till tre av Consids sydligaste kontor för inspirerande frukostseminarier.

Emma Fahlstedt, Consid.
Emma Fahlstedt, Consid.

– Jag tror att det finns mycket att vinna på att utgå ifrån medarbetarupplevelsen när man tittar på hur organisationer ska växa. Om medarbetarna trivs, får bra förutsättningar och känner sig lyssnade på och delaktiga ökar deras produktivitet och engagemang. Det är viktigt att titta på vad man kan göra för att bidra till en bra medarbetarupplevelse i hela kedjan, säger Emma Fahlstedt, affärsområdesansvarig för EX på Consid.

Att skapa en positiv och meningsfull upplevelse för medarbetarna på arbetsplatsen, från början till slut, är avgörande för att öka deras produktivitet och engagemang. Employer Experience tar avstamp i alla interaktioner som en anställd har med sin arbetsgivare, inklusive rekrytering, onboarding, dagliga arbetsuppgifter, utveckling och karriärmöjligheter och tittar på det utifrån ett perspektiv av att maximera den positiva upplevelsen.

– Enkelt sagt handlar det om att göra medvetna val som arbetsgivare. Det här är ett område som står inför stora och spännande förändringar de kommande åren. I en värld där den fysiska arbetsplatsen utmanas behövs aktivt arbete för att skapa kultur. I tider där teknikutvecklingen går på högvarv och med en AI-revolution framför dörren behövs medvetna val för att ligga i framkant, säger Emma Fahlstedt.

EX lanserades som ett affärsområde inom Consid i februari. För att etablera modellen gav sig Emma ut på en turné runt de närmare 40 Consid-kontoren i Sverige med start i Nyköping. Genom att förstå och förbättra varje aspekt av medarbetarupplevelsen kan företag och organisationer skapa en motiverande och engagerande arbetsmiljö där du som anställd känner en genuin uppskattning. I det långa loppet blir det en konkurrensfördel för att rekrytera och behålla talanger.

Precis som planen är för Malmö, Kristianstad och Karlskrona gjordes introduktionen via ett frukostseminarium.

– Det är ett väldigt bra sätt att få i gång en diskussion, det blir informellt utan att bli blajigt eller oseriöst. Man är bekväm i situationen vilket öppnar upp för intressanta diskussioner och vinklar. Sedan är det väldigt lätt att ta med sig inspirationen därifrån och in i arbetsdagen i stället för att, om det varit kvällstid, gå hem efter. Det underlättar förändring helt enkelt.

Datum:

Malmö 23 april

Kristianstad 24 april

Karlskrona 25 april

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Consid är ett av landets snabbast växande företag och är verksamt inom it, management och kommunikation. Med över 2 000 anställda, fördelade på ett 40-tal kontor i Sverige och utlandet, omsatte bolaget 2,1 miljarder kronor 2022.

Följ Consid

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Consid

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye