Svenska Bowlingförbundet

Jesper Svensson fyra i PBA Scorpion Championship

Dela

Jesper Svensson jagade sin 12:e PBA-titel när Scorpion Championship avgjordes i natt. Han fick en fin start i stegfinalen och besegrade Jason Belmonte i första matchen. Men i andra omgången tog det stopp mot Keven Williams och Svensson slutade fyra i PBA-tävlingen.

Jesper Svensson slutade på fjärde plats i Scorpion Championship.
Jesper Svensson slutade på fjärde plats i Scorpion Championship. Foto: PBA

Natten till onsdagen avgjordes stegfinalen i PBA Scorpion Championship i World Series i Allen Park, Michigan. En unik sådan då det var första gången genom tiderna som alla finalister i stegen spelade med tvåhandsfattning. Jesper Svensson hade avancerat som femma till stegfinalen och ställdes mot Jason Belmonte i första matchen. Svensson jagade sin 12:e PBA-titel medan Belmonte ville inkassera sin 32:a titel. Det var Jesper Svensson som var starkast i matchen och han besegrade Belmonte med 223-213. 

I andra matchen väntade Keven Williams för Svensson. Där gick det inte riktigt vägen för Pergamon-spelaren. Williams vann med 235-184 och Jesper Svensson slutade på fjärde plats i tävlingen. 

Matt Russo som hade avancerat som etta till stegfinalen vann tävlingen efter finalseger över Patrick Hanrahan med 228-192. 

Jesper Svensson får ladda om för matchspelet för topp 16 i PBA World Championship som börjar på torsdag med start kl 16.00 svensk tid. 

Resultat

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jesper Svensson
Jesper Svensson
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

BK Femtionian, Team X-Calibur och BK Hallandia spelar om medaljer i damernas SM i 3-manna19.5.2024 20:48:35 CEST | Pressmeddelande

Det blir BK Femtionian, Team X-Calibur BK 1 lag Engberg och BK Hallandia som gör upp om medaljerna i damernas SM i 3-manna i bowing. Högst upp på stegen i den tv-sända bowlingfinalen under SM-veckan i Västerås den 26 juni står BK Femtionian.– Väldigt skönt att slippa matchen före i stegen. Det är bara två serier det handlar om och med så få slag är det inte mycket man kan påverka själv, säger en nöjd Jenny Wegner i BK Femtionian.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye