Luleå stift, Svenska kyrkan

Biskopsvisitation i Bygdeå församling

Dela

Den 25–26 april är det biskopsvisitation i Bygdeå församling. Under dagarna möter biskop Åsa Nyström både medarbetare och församlingsbor samt företrädare från Robertsfors kommun och representanter från samhället.

Foto: Ola Johansson/Luleå stift

Biskopsvisitationen i Bygdeå församling pågår den 25–26 april. Söndag den 28 april firas en avslutande festhögmässa i Nysätra kyrka, Ånäset, med efterföljande kyrkfika i församlingsgården.

– Biskopsvisitationen ger oss möjlighet att tillsammans få en uppdaterad helhetsbild av församlingens arbete och utmaningar i Robertsfors kommun. Därför känns det roligt att få planera ett gott program för biskopen. Det möjliggör samtidigt ett tillfälle då vi som församling får bjuda in olika aktörer i vårt samhälle för att prata om god samverkan.Vi vill fortsätta att jobba vidare på den goda samverkans som finns i en mindre kommun och se vilka unika uppgifter vi som kyrka har i detta möte, säger Kristoffer Hedman, kyrkoherde i Bygdeå församling.

Under biskopsvisitationen kommer Åsa Nyström att träffa hela arbetslaget och samtala kring församlingens grundläggande uppgift, glädjeämnen och aktuella frågor. Hon kommer också möta kyrkorådet och representanter från samhället, och besöka Robertsfors kommun för ett samtal om utvecklingsområden för samverka.

– Det ska bli roligt att besöka Bygdeå församling, jag ser fram emot att möta församlingens medarbetare och församlingsbor. Det är både intressant och centralt för mig som biskop att lyssna in församlingarna och föra dialog med dem. Det ser jag fram emot att göra vid biskopsvisitationen, säger Åsa Nyström.

Öppna programpunkter
Under biskopsvisitationens två dagar är följande programpunkter öppna för allmänheten:

Torsdag 25 april
19.00 Nycklar till hopp. Ett möte med biskop Åsa Nyström och församlingsbor kring konkreta saker som ger hopp och handlingskraft för livet. Fika.

Söndag 28 april
11.00 Festhögmässa, Nysätra kyrka. Tema: Att växa i tro. Biskop Åsa Nyström, församlingens alla präster och musiker medverkar. Vuxenkörerna sjunger. Kyrkfika i församlingsgården.

· · · ·

Journalister är välkomna att avtala tid för intervjuer under biskopsvisitationen. Se kontaktuppgifter nedan.

· · · ·

OM BISKOPSVISITATIONER
Att besöka församlingar genom biskopsvisitationer är en del av biskopens uppdrag. Det innebär att biskopen möter församlingsbor, anställda och förtroendevalda för att lyssna, ge råd och inspiration samt utöva tillsyn. Visitationerna sker med jämna mellanrum i alla församlingar inom stiftet. Luleå stift består av Norrbottens och Västerbottens län. Här finns 55 församlingar.

OM FÖRSAMLINGEN
Bygdeå församling har kyrkor i Bygdeå, Robertsfors, Ånäset och Överklinten. Här finns också ett kapell i Flarken och ett EFS-bönhus i Åkullsjön och Ånäset. Den nuvarande församlingen bildades 2002 och motsvarar Robertsfors kommun. År 2023 var 67 procent av invånarna medlemmar i Svenska kyrkan (riks 52 procent).

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om oss

Luleå stift är ett av Svenska kyrkans 13 regionala stift. Luleå stift omfattar Norrbotten och Västerbotten, en tredjedel av Sveriges yta. Här finns 55 lokala församlingar och 196 kyrkor. Stiftet ska bland annat stödja församlingarna och förvalta egendomar som jord och skog. Biskop sedan 2018 är Åsa Nyström.

Följ Luleå stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Luleå stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye