Transportföretagen

Turistbussbranschen samlas i Tylösand och blickar framåt

Dela

Den 18–19 april samlas den svenska turistbussbranschen till konferensen Busstorget på Hotel Tylösand. Intresset för arrangemanget har varit rekordstort i år och totalt deltar representanter för ett sextiotal bussföretag. En färsk studie av den svenska turistbussmarknaden, genomförd i början av 2024 av Sveriges Bussföretag, visar samtidigt att branschen kan summera ett stort intresse för bussresor.

Turistbussbranschen summerade ett starkt fjolår, framför allt för beställningstrafiken, och än så länge tyder ingenting på att det sker någon avmattning i år.  

– Det är full fart i det här segmentet av bussbranschen. Företag, föreningar och skolor åker fortsatt mycket buss, vilket är glädjande trots att det råder lågkonjunktur. De arrangerade resorna har återhämtat sig lite mer ojämnt efter pandemin, men även där ser vi flera positiva signaler, kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.  

Samtidigt så är företagen något avvaktande inför framtiden. I en undersökning gjord av Sveriges Bussföretag i början av 2024 uttrycker de flesta av förbundets medlemsföretag att marknaden för busstransporter kommer vara relativt stabil de närmsta åren, men det finns en större oro för de arrangerade resorna.  

– Det finns såklart orosmoln, bland annat när det gäller tillgång på personal. Företagen får tyvärr tacka nej till uppdrag på grund av att de inte har någon som kan köra. Dessutom ser vi att flera EU-förslag lagts fram, bland annat inom paketreseområdet, som riskerar göra det ännu svårare för mindre företag att verka, fortsätter Anna Grönlund som också kommer moderera programmet på Busstorget.  

Programmet under dagarna i Tylösand kommer bland annat handla om trendspaningar, miljözoner, hållbarhet och kompetensförsörjning.  

Sveriges Bussföretag arrangerar konferensen Busstorget den 18–19 april på Hotel Tylösand tillsammans med de ledande fordonstillverkarna Daimler, Neoplan, Scania, VDL och Volvo. 

För mer information kontakta 
Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag på 070-612 71 74  

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Sveriges Bussföretag är ett förbund inom Transportföretagen och Svenskt Näringsliv. I dag har vi drygt 250 medlemsföretag med cirka 26 000 anställda. Våra medlemmar består av busstrafikföretag och bussresearrangörer som bedriver alla former av yrkesmässig busstrafik och anordnar bussresor inom och utanför landets gränser. Läs mer på sverigesbussforetag.se

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Stockholms Stad måste skjuta upp utvidgningen av miljözon klass 37.5.2024 10:23:50 CEST | Pressmeddelande

Under måndagskvällen klubbades ett införande av Miljözon klass 3, med start 31 december 2024, i Stockholm stads kommunfullmäktige. Detta innebär att enbart elfordon, gasfordon med utsläppsklass Euro 6 och bränslecellsfordon tillåts i området innanför Hamngatan – Sveavägen – Kungsgatan – Birger Jarlsgatan. Och redan nu vill staden utvidga miljözonen. För alla som reser klimatsmart tillsammans i turistbuss innebär det problem – det finns för få fordon som motsvarar kraven på marknaden. Besökare i buss portas i praktiken från centrala Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye