Svenska Bowlingförbundet

Jesper Svensson vidare till stegfinalen i PBA World Championship - två vinster från majortiteln

Dela

Jesper Svensson är klar för söndagens stegfinal i PBA World Championship efter att ha blivit tvåa i matchspelet för topp 16. Den svenske bowlingstjärnan är därmed två vinster från majortiteln och sin 12:e PBA-titel.

Jesper Svensson är vidare till stegfinalen i PBA World Championship och är nära sin 12:e PBA-titel.
Jesper Svensson är vidare till stegfinalen i PBA World Championship och är nära sin 12:e PBA-titel.

World Series går in på slutspurten med avgörandet av PBA World Championship i Allen Park, Michigan. Jesper Svensson var tvåa inför gårdagen och han fortsatte att ånga på under matchspelet för topp 16 och befäste sin andraplats. Topp nio gick vidare till stegfinalen som inleds med en semifinal för placering 5-9 natten till kl 01.00, där de kämpar om femteplatsen till den tv-sända finalen.

Stegfinalen avgörs därefter på söndag för topp 5 kl 18.00 svensk tid. Två segrar krävs för att Jesper Svensson ska ta hem majortiteln. Matt Russo avancerade som etta till stegfinalen och Graham Fach som trea. 

Det blir Jesper Svenssons tredje stegfinal för årets PBA-säsong och alla tre har han nått under den senaste tävlingsperioden i samband med World Series. 

Vimmerbysonen avancerade tillsammans med Kyle Troup till stegfinalen i dubbeltävlingen Roth/Holman PBA Doubles som spelades söndagen den 7 april. De förlorade i första matchen mot Mitch Hupé/Packy Hanrahan och slutade femma i tävlingen.  

Svensson gick även vidare till stegfinalen i PBA Scorpion Championship som avgjordes natten till i onsdags. Han fick en fin start i stegfinalen och besegrade Jason Belmonte i första matchen. Men i den andra omgången tog det stopp mot Keven Williams och Svensson slutade fyra i PBA-tävlingen.

Stegfinalen i World Championship sänds i BowlTV och Fox Sports på söndag kl 18.00. 

BowlTV

Resultat

Livescore

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jesper Svensson är vidare till stegfinalen i PBA World Championship.
Jesper Svensson är vidare till stegfinalen i PBA World Championship.
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

BK Femtionian, Team X-Calibur och BK Hallandia spelar om medaljer i damernas SM i 3-manna19.5.2024 20:48:35 CEST | Pressmeddelande

Det blir BK Femtionian, Team X-Calibur BK 1 lag Engberg och BK Hallandia som gör upp om medaljerna i damernas SM i 3-manna i bowing. Högst upp på stegen i den tv-sända bowlingfinalen under SM-veckan i Västerås den 26 juni står BK Femtionian.– Väldigt skönt att slippa matchen före i stegen. Det är bara två serier det handlar om och med så få slag är det inte mycket man kan påverka själv, säger en nöjd Jenny Wegner i BK Femtionian.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye