Återvinn stadion!

Dela

Malmös klassiska stadionområde står inför stora omdaningar. Stadion som invigdes 1958 ska nu ge plats för nya och mer användbara byggnader. Vänsterpartiet vill att staden planerar för att Malmö stadion återvinns i största möjliga mån när området utvecklas.  

Anders Andersson (V) Foto: Emmalisa Pauly
Anders Andersson (V) Foto: Emmalisa Pauly

- Stora byggprocesser kommer vara nödvändiga, och som vi alla vet så är byggnation av nyproduktion en av de fyra stora klimatbovarna. För att bygga det framtida stadionområdet så hållbart som möjligt vore det bra att återvinna redan existerande material, speciellt betong, säger Anders Andersson (V) ledamot i kommunfullmäktige. 

Återvinning av stadions betong har stor potential, att återvinna material vid ombyggnationen av Malmös stadionområde vore utmärkt ur både klimat, forsknings och innovations synpunkt.

- Även om Malmös kommande stadionområde beskrivs som ett område med hög hållbarhet och innovativa energisystem i symbios, så är det inte under driften som områdets samlade klimatavtryck speglas. Vill man skapa ett hållbart område på riktigt så är det under byggprocessen som de stora åtgärderna måste riktas, avslutar Tobias Petersson (V), ersättare i fullmäktige. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tobias Petersson (V)
Tobias Petersson (V)
Ladda ned bild

Länkar

Följ Vänsterpartiet Malmö

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Malmö

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye