Transportföretagen

Nu är det klart: här är vinnarna i motorbranschens tävlingsgrenar under Yrkes-SM!

Dela

Den 23–25 april har mängder av tävlande gjort upp om medaljerna i det prestigefyllda Yrkes-SM. Denna gång gick tävlingarna i Karlstad och evenemanget nådde nytt rekord i antal besökare. Nu kan vi äntligen  presentera årets vinnare i motorbranschens fem tävlingsgrenar.

Från vänster: Victor Almhill, Abdullah Tumturk, Frida Karlsson, Nils Holm, Henrik Gustafsson
Från vänster: Victor Almhill, Abdullah Tumturk, Frida Karlsson, Nils Holm, Henrik Gustafsson

Följande vinnare återfinns i motorbranschens fem tävlingsgrenar:

Bilskadeteknik: Victor Almhill, Taberg, Specialbilriktningen

Fordonslackering: Frida Karlsson, Bruzaholm, Atteviks Bil AB

Lastbilsteknik: Abdullah Tumturk, Vårby Gård, Mekka service

Maskinteknik: Nils Holm, Krokom, Zeppelin Sverige AB

Personbilsteknik: Henrik Gustafsson, Stora skedvi, Rolf Ericson Bil

Thomas Ericsson, projektledare för Yrkes-SM och branschutvecklare hos Transportföretagen, kommenterar årets tävlingar:

– För det första tycker jag att vi har fått ihop ett fantastiskt gäng tävlande med en otroligt positiv inställning till såväl tävlingen som sina yrken. De är fina ambassadörer. Det har också märkts på gemenskapen som uppstått bland de tävlande under dessa dagar.

– För det andra har de visat ett stort engagemang och tagit sig an utmaningarna med entusiasm. Då ska man också ha i åtanke att många av årets tävlingsmoment har varit riktigt svåra. Trots att det är en tävling har de tävlande visat en härlig laganda i sina respektive grenar.

Yrkes-SM arrangeras vartannat år och startade redan 2004. Syftet är att visa upp de karriärvägar som finns och att öka status, intresse och attraktionskraft för yrkesutbildningar. Förra gången hölls arrangemanget i Växjö och besöktes då av över 22 000 personer, i år går besöksantalet mot nytt rekord.

Thomas Ericsson är också nöjd med årets arrangemang.

– Att få ett så här pass stort arrangemang att fungera kräver en laginsats och det är många som har bidragit till att det blivit verklighet. Det handlar om allt ifrån logistiken och tekniken på plats till att ta hand om både de som tävlar och de som besöker Yrkes-SM. Jag vill inte minst lyfta våra huvuddomare som ansvarat för att planera tävlingsmomenten inom respektive yrke.

Yrkes-SM är Sveriges största yrkestävling och arrangeras av WorldSkills Sweden. WorldSkills Sweden är ett trepartssamarbete mellan LO, Svenskt Näringsliv och Staten genom Utbildningsdepartementet, Skolverket och Myndigheten för yrkeshögskolan.

Motorbranschens yrkestävlingar finansieras av Transportföretagen och IF Metall samt Målarna.

Kontakter

Transportföretagen är transportnäringens bransch- och arbetsgivarorganisation och samlar 9 200 medlemsföretag med cirka 200 000 anställda.

Följ Transportföretagen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Transportföretagen

Per Geijer tillträder som säkerhetschef på Transportföretagen5.6.2024 14:46:00 CEST | Pressmeddelande

Omvärlden förändras och säkerhets- och beredskapsfrågor har snabbt vuxit i betydelse. Samtidigt som transportsektorn är avgörande för Sveriges beredskap är branschen plågad av stölder och kriminalitet. Därför inrättar Transportföretagen en ny tjänst som säkerhetschef för att stötta medlemmar och bevaka den politiska utvecklingen. Per Geijer tillträder som Säkerhetschef för Transportföretagen den första juni.

Stockholms Stad måste skjuta upp utvidgningen av miljözon klass 37.5.2024 10:23:50 CEST | Pressmeddelande

Under måndagskvällen klubbades ett införande av Miljözon klass 3, med start 31 december 2024, i Stockholm stads kommunfullmäktige. Detta innebär att enbart elfordon, gasfordon med utsläppsklass Euro 6 och bränslecellsfordon tillåts i området innanför Hamngatan – Sveavägen – Kungsgatan – Birger Jarlsgatan. Och redan nu vill staden utvidga miljözonen. För alla som reser klimatsmart tillsammans i turistbuss innebär det problem – det finns för få fordon som motsvarar kraven på marknaden. Besökare i buss portas i praktiken från centrala Stockholm.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye