Djurens Rätt

EU och Djurens Rätt – En ny utställning i Karlstad

Dela

Från och med idag till den 13 maj pågår en utställning på Bibliotekshuset i Karlstad som belyser varför EU-valet är avgörande för djurens framtid. Utställningen arrangeras av Djurens Rätts lokalorganisation i Karlstad-Hammarö.

Djurens Rätts utställning i Karlstad lyfter fram EU-valets betydelse för djuren.
Djurens Rätts utställning i Karlstad lyfter fram EU-valets betydelse för djuren. Bild: Shutterstock

Genom flera framgångsrika medborgarinitiativ har Djurens Rätt bidragit till att viktiga djurrättsfrågor lyfts fram på EU-kommissionens agenda under de senaste åren. Initiativ som End the Cage Age, som strävar efter att förbjuda burhållning av djur inom livsmedelsproduktionen, och Fur Free Europe, som syftar till ett Europa utan pälsdjursfarmer och stopp för handel med pälsprodukter, har samlat miljontals europeiska underskrifter. EU:s djurskyddslagstiftning fortsätter däremot att vara bristfällig och flera frågetecken kring djurens framtid återstår.

EU:s djurskyddslagstiftning är sedan länge utdaterad och har under de senaste åren setts över för att uppdatera lagarna baserat på den senaste forskningen. Översynen omfattar fyra lagstiftningspaket som adresserar olika aspekter av djurens livscykel: djurhållning, transport, slakt och djurskyddsmärkning. Samtliga skulle presenteras under 2023, men endast paketet som rör djurtransporter lades fram. Nästa mandatperiod kommer således att bli avgörande för djurskyddet i Europa, enligt Djurens Rätt.

– Djurens Rätt organiserar en utställning på Bibliotekshuset i Karlstad för att öka medvetenheten om hur viktigt EU-valet är för det europeiska djurskyddets framtid. Vi uppmanar väljare att använda sina röster och stödja en kandidat som värnar om djuren, säger Kai Zimmerl från Djurens Rätt Karlstad-Hammarö.

Utställningen ”EU och Djurens Rätt” pågår från den 29 april till den 13 maj. Välkommen att besöka dagens invigning mellan klockan 15 och 16 på Bibliotekshuset i Karlstad och träffa representanter från Djurens Rätt Karlstad-Hammarö.

Läs mer om var kandidaterna till Europaparlamentet står i olika djurfrågor här

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Djurens Rätt arbetar globalt för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Det har vi gjort sedan 1882. Med målinriktade kampanjer, företagssamarbeten och politiskt påverkansarbete är vi en av världens ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer, med fler än 50 000 medlemmar i Sverige.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Ny rapport: Ett djurskydd värt att tala om29.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

I Djurens Rätts senaste rapport “Djurskydd värt att tala om – Viktiga steg för politiken att ta i dag” listas åtgärder för att förbättra djurskyddet i Sverige och samtidigt driva utvecklingen i resten av EU. Rapporten utgår från regeringsuppdraget om konkurrenskraft och ett starkt djurskydd, och presenterar politiska lösningar för hönor, grisar, kycklingar och nötdjur, samt åtgärder för att främja växtbaserade innovationer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye