Djurens Rätt

Djurens Rätt ger sig ut på Europaturnén ”For the Animals”

Dela

De kommande åren är avgörande för de miljarder djur som lever i Europas djurfabriker. För att öka medvetenheten om deras situation bland EU:s medborgare och makthavare, ger sig Djurens Rätt nu ut på en turné runtom i Europa. Med “For the Animals” vill Djurens Rätt belysa djurens verklighet och vilka åtgärder som behövs för att uppnå förändring.

Djurens Rätt ger sig ut på Europaturnén ”For the Animals”.
Djurens Rätt ger sig ut på Europaturnén ”For the Animals”. Bild: Djurens Rätt.

I en tid där flera diskussioner om djurvälfärd pågår och beslut som direkt påverkar hur djur behandlas ska fattas, vill Djurens Rätt sprida medvetenhet om djurens egentliga situation. Organisationen ger sig därför ut på vägarna i Europa för att ge medborgare möjligheten att med egna ögon se hur djuren i djurfabrikerna behandlas, och varför den utlovade uppdateringen av EU:s djurskyddslagstiftning behöver komma på plats snarast möjligt. 

– Hur vi behandlar djur är en av vår tids stora ödesfrågor. Genom vår turné i Europa kommer Djurens Rätt att belysa det systematiska lidande som djuren i djurfabrikerna utsätts för varje dag. Som Sveriges ledande djurrätts- och djurskyddsorganisation, är det nödvändigt för oss att lyfta den här frågan till en bredare publik och visa verkligheten för Europas djur, säger Benny Andersson, generalsekreterare för Djurens Rätt. 

Den mobila utställningen kommer att innehålla interaktiva upplevelser och informationsmaterial om djurens situation i Europas djurfabriker. Förutom mer kunskap om djurfabriker, kommer besökare att få en insikt i de utmaningar som djuren står inför, och vilka möjligheter som finns för förändring. Genom att ta den mobila utställningen direkt till EU:s medborgare hoppas Djurens Rätt kunna engagera och utbilda allmänheten, samt påverka beslutsfattare att prioritera djurens rättigheter och förbättra lagstiftningen. 

– EU-kommissionen har inte hållit vad de har lovat. Förslag på ny djurskyddslagstiftning finns, men den läggs inte fram och detta är ett svek mot medborgarna och djuren. Genom Europaturnén kommer Djurens Rätt att rikta strålkastarljuset på djurens behov och deras rättigheter, säger Benny Andersson.

Djurens Rätt har sedan grundandet år 1882 arbetat globalt för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Med den nya Europaturnén “For the Animals” tar organisationen nästa kliv med syftet att sätta djurskydd högre upp på EU-kommissionens dagordning. Första stoppet på turnén blir i Helsingfors den 6 juni, följt av besök i bland annat Berlin, Madrid och Lissabon, för att slutligen nå EU:s högsäte i Bryssel till hösten. 

Turnéplan:  

 • 6–9 juni, Helsingfors, Finland
 • 13–14 juni, Tallinn, Estland
 • 17–18 juni, Riga, Lettland
 • 22–23 juni, Vilnius, Litauen
 • 26–28 juni, Warszawa, Polen
 • 3–5 juli, Berlin, Tyskland
 • 9–10 juli, Bratislava, Slovakien
 • 13–15 juli, Prag, Tjeckien
 • 19–20 juli, Ljubljana, Slovenien
 • 24–26 juli, Budapest, Ungern
 • 27–28 augusti, Madrid, Spanien
 • 2–3 september, Lissabon, Portugal
 • 7–8 september, Porto, Portugal
 • 14–15 september, Barcelona, ​​Spanien
 • 2 oktober, Bryssel, Belgien 

Turnéplanen kommer att uppdateras löpande på vår webbplats

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Djurens Rätt arbetar globalt för att göra skillnad för de djur som är flest och har det sämst. Det har vi gjort sedan 1882. Med målinriktade kampanjer, företagssamarbeten och politiskt påverkansarbete är vi en av världens ledande djurrätts- och djurskyddsorganisationer, med fler än 50 000 medlemmar i Sverige.

Följ Djurens Rätt

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Djurens Rätt

Ny rapport: Ett djurskydd värt att tala om29.5.2024 09:00:00 CEST | Pressmeddelande

I Djurens Rätts senaste rapport “Djurskydd värt att tala om – Viktiga steg för politiken att ta i dag” listas åtgärder för att förbättra djurskyddet i Sverige och samtidigt driva utvecklingen i resten av EU. Rapporten utgår från regeringsuppdraget om konkurrenskraft och ett starkt djurskydd, och presenterar politiska lösningar för hönor, grisar, kycklingar och nötdjur, samt åtgärder för att främja växtbaserade innovationer.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye