Moderaterna

M-löften inför Europavalet: Mer frihandel, minskat regelkrångel och förändringar av GDPR

Dela

Idag, måndag 29 april, presenterade två av Moderaternas toppkandidater inför Europavalet, Tomas Tobé och Jörgen Warborn, partiets vallöften om tillväxt och företagande.

Tomas Tobé och Jörgen Warborn presenterar vallöften.
Tomas Tobé och Jörgen Warborn presenterar vallöften.

Moderaterna kommer att ställa krav på att nästa EU-kommission tecknar fler frihandelsavtal, minskar regelbördan för företagen, fördjupar den inre marknaden och satsar mer på AI-utveckling. 

Bland annat kräver partiet att subventionerna och statsstöden på EU:s inre marknad fasas ut och att EU inför ett ”konkurrenskraftslås” för all ny lagstiftning.

– Det måste bli slut på statsstöd och subventioner på den inre marknaden. I stället måste vi sätta tillväxten och företagandet i centrum. Därför kräver vi att nästa kommission inför ett ”konkurrenskraftslås” som innebär att varje ny EU-reglering granskas ur ett konkurrenskraftsperspektiv, säger Tomas Tobé.

Jörgen Warborn, som står på tredjeplats på valsedeln, pekar på att EU just nu halkar efter exempelvis USA. Han menar att företagandet i EU hämmas av onödiga regler och att vi går miste om exportintäkter när EU inte lyckas gå i mål med viktiga frihandelsavtal.

– Vi behöver rensa upp i regeldjungeln och förenkla befintlig lagstiftning. Exempelvis vill vi förändra GDPR och minska EU:s totala regelbörda med 30 procent. Dessutom kräver vi att frihandelsavtalen med Mercosur, Indien och Australien ratificeras under nästa mandatperiod, säger Jörgen Warborn.

Kontakter

Om oss

Sverige ska vara möjligheternas land. Där det är din ansträngning som avgör hur långt du kan gå  – inte varifrån du kommer eller vilka föräldrar du har. Sverige ska vara ett land där klassresor är möjliga - barn ska aldrig ärva sina föräldrars problem. Tillsammans kan vi se till att Sverige får en hoppfull framtid.

Följ Moderaterna

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Moderaterna

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye