Håll Sverige Rent

Bandet Smash Into Pieces bjuder skräpplockande barn på gratiskonsert

Dela

Över en halv miljon barn och unga i Sverige är redan anmälda till Skräpplockardagarna – kampanjen där barn och unga tillsammans kraftsamlar för en ren miljö samtidigt som de får lära sig om nedskräpning, hållbarhet och klimat. I dag kan vi avslöja att alla skräpplockande barn kommer att belönas med en digital gratiskonsert av bandet och Håll Sverige Rent-ambassadörerna Smash Into Pieces.

Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier.
Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier. Foto: John Gyllhamn

–Det är otroligt inspirerande att se så många unga engagera sig för en renare miljö. Varje liten handling bidrar till en stor förändring. Denna konsert är vårt sätt att säga tack. Vi vill inte bara rensa naturen från skräp utan även fylla våra hjärtan med glädje och gemenskap. Genom musik och engagemang firar vi tillsammans att vi har gjort något konkret och positivt för vår planet, säger Chris Adam, sångaren i bandet Smash Into Pieces. 

Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier. Ambassadörsskapet för Håll Sverige Rent fortsätter även efter Skräpplockardagarnas avslut den 31 maj. Då väntar bland annat spännande överraskningar i samband med Hela Sverige plockar skräp-kampanjen i september. 

–Att stora artister som Smash Into Pieces engagerar sig betyder jättemycket. Både för barnen som blir bekräftade och för andra vuxna som blir inspirerade att ta sitt ansvar, säger Lisa Possne Frisell, Kommunikationschef på Håll Sverige Rent.

Kontakter

Bilder

Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier.
Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Knappt en av tio takeaway-köpare har blivit erbjuden flergångsalternativ trots den nya lagen14.5.2024 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Hälften av alla svenskar köper takeaway minst en gång i månaden. Sedan 1 januari gäller en ny lag som ska minska förbrukning och nedskräpning av engångsmuggar och engångsmatlådor. Redan till 2026 ska 762 miljoner muggar och matlådor bort från marknaden. Lagen säger att konsumenter nu ska kunna välja att få sin dryck eller mat i en återanvändbar mugg eller matlåda. Trots detta är det knappt en av tio takeaway-köpare som blivit erbjuden flergångsalternativ. Det visar en ny Novusundersökning som Håll Sverige Rent låtit göra.

I dag släpper vi Skräprapporten 2024 – senaste nytt om nedskräpningen i Sverige24.4.2024 12:00:00 CEST | Pressmeddelande

I dag släpper Håll Sverige Rent den årliga Skräprapporten med statistik, fakta och analyser om nedskräpningen i Sverige. I rapporten följer vi bland annat fimptrenden, utvecklingen av vitt snus och vape, det förbjudna och reglerade skräpet som sugrör, konfetti, korkar och påsar i plast. Det blir också en djupdykning i den senaste nationella skräpmätningen – som visar att det finns skräp på 97,4 % av alla ställen vi undersökt i stadskärnor och parker runt om i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye