Håll Sverige Rent

Bandet Smash Into Pieces bjuder skräpplockande barn på gratiskonsert

Dela

Över en halv miljon barn och unga i Sverige är redan anmälda till Skräpplockardagarna – kampanjen där barn och unga tillsammans kraftsamlar för en ren miljö samtidigt som de får lära sig om nedskräpning, hållbarhet och klimat. I dag kan vi avslöja att alla skräpplockande barn kommer att belönas med en digital gratiskonsert av bandet och Håll Sverige Rent-ambassadörerna Smash Into Pieces.

Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier.
Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier. Foto: John Gyllhamn

–Det är otroligt inspirerande att se så många unga engagera sig för en renare miljö. Varje liten handling bidrar till en stor förändring. Denna konsert är vårt sätt att säga tack. Vi vill inte bara rensa naturen från skräp utan även fylla våra hjärtan med glädje och gemenskap. Genom musik och engagemang firar vi tillsammans att vi har gjort något konkret och positivt för vår planet, säger Chris Adam, sångaren i bandet Smash Into Pieces. 

Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier. Ambassadörsskapet för Håll Sverige Rent fortsätter även efter Skräpplockardagarnas avslut den 31 maj. Då väntar bland annat spännande överraskningar i samband med Hela Sverige plockar skräp-kampanjen i september. 

–Att stora artister som Smash Into Pieces engagerar sig betyder jättemycket. Både för barnen som blir bekräftade och för andra vuxna som blir inspirerade att ta sitt ansvar, säger Lisa Possne Frisell, Kommunikationschef på Håll Sverige Rent.

Kontakter

Bilder

Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier.
Under våren har bandet själva varit ute och plockat skräp samtidigt som de peppat barn och andra eldsjälar genom videohälsningar i sociala medier.
Ladda ned bild

Länkar

Om oss

Skräpet finns överallt – i staden, i naturen och i havet. Håll Sverige Rent arbetar för att förebygga och motverka nedskräpningen. Vi samlar kunskap, driver opinion och tar fram konkreta verktyg och lösningar för att stoppa skräpet.

Håll Sverige Rent är en ideell obunden stiftelse. Vi har 90-konto och är därmed en del av Svensk insamlingskontroll.

Facebook

Instagram

Följ Håll Sverige Rent

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Håll Sverige Rent

Vita snuset på topplistan över vanligaste skräpet i fjällorter17.6.2024 08:15:00 CEST | Pressmeddelande

Det som glöms i snö kommer fram i tö. Det har SkiStars medarbetare än en gång fått erfara när de för tredje året i rad genomförde en skräpplockardag på samtliga fyra destinationer i Sverige. Totalt plockades över 26 000 skräpföremål och över hälften av skräpet som hittades innehöll plast. Några av de vanligaste skräpen var fimpar, snusprillor, förpackningar från godis och glass samt påsförslutare, visar en undersökning av Håll Sverige Rent och SkiStar.

Tusentals kusträddare plockar skräp på Världshavsdagen 8 juni5.6.2024 10:20:00 CEST | Pressmeddelande

Den svenska kusten svämmar över av skräp. I Bohuslän flyter motsvarande fem badkar fulla med skräp i land varje timme, varje dag, året om. Därför genomför nu Håll Sverige Rent för åttonde året i rad kampanjen Kusträddarna – sommarens största skräpplockning längs kuster och stränder. Tusentals personer beräknas hjälpa till att plocka upp tonvis med skräp när startskottet går på Världshavsdagen den 8 juni.

Skräpiga skolavslutningar och studentfiranden när plastkonfetti skjuts utomhus – trots förbud3.6.2024 12:20:00 CEST | Pressmeddelande

Skolavslutningar, studentfiranden och sommarbröllop är bara några av de firanden som väntar för många under kommande dagar och veckor. Inte sällan firas det med konfetti. Sedan 30 april 2022 är det dock förbjudet att använda plastkonfetti utomhus. Trots det hittar Håll Sverige Rent fortfarande plastkonfetti i sina skräpmätningar, och en ny Novusundersökning visar att bara en av tio svenskar känner till förbudet.

Så vill partierna angripa nedskräpningsproblemet genom EU30.5.2024 10:20:00 CEST | Pressmeddelande

Många av de stora frågorna kring nedskräpning beslutas i Bryssel. Engångsplastdirektivet, alltså den lag som säger att konsumtion och nedskräpning av bland annat plastpåsar, sugrör, muggar och andra engångsartiklar i plast måste minska är ett exempel på det. I en enkät har Håll Sverige Rent nu ställt frågan till de åtta riksdagspartierna för att få svar på hur de vill angripa nedskräpningsproblemet genom EU.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye