Svenska Bowlingförbundet

BK Merci och Stånga IF till damernas elitserie i bowling

Dela

BK Merci och Stånga IF spelar i damernas elitserie i bowling nästa säsong. Örebrolaget Merci försvarade sin plats medan Stånga blir nykomlingar och därmed får Gotland för första gången på arton år ett damlag i bowlingen högsta damliga.

Gotländska Stånga IF:s jublar efter segern i kvalfinalen mot BK Hässle från Hässleholm för en plats i bowlingens elitserie.
Gotländska Stånga IF:s jublar efter segern i kvalfinalen mot BK Hässle från Hässleholm för en plats i bowlingens elitserie. www.swebowl.se/Svenska bowlingförbundet

På lördagen genomfördes två av de tre kvalfinalerna för tre platser till damernas elitserie i bowling nästa säsong. Örebrolaget BK Merci försvarade sin elitserieplats genom att besegra BK Prime Sthlm i sin kvalfinal efter två raka och klara matchsegrar i bäst av tre matcher. 

- Vi höll ihop spelet hela vägen idag och det är vi väldigt nöjda och glada över att det räckte till två klara vinster, säger Mercis Janina Lindberg, som var lagets bäste spelare i båda matcherna.

Den andra kvalfinalen vann Stånga IF mot BK Hässle från Hässleholm. Den första matchen slutade oavgjord, 10-10, men sedan vann Stånga det andra mötet med 13-7 och tar därmed steget upp till bowlingens finrum. 

Stångas avancemang innebär också att Gotland för första gången på arton år får ett damlag i bowlingens högsta serie. 

- Vi är jätteglada över att efter arton års frånvaro vara tillbaka i elitserien och det genom ett fantastiskt samarbete mellan damspelarna på Gotland som nu gjort gemensam sak att försvara Gotland i bowlingens finrum, säger en glad Oskar Broström, coach i Stånga IF. 

Den tredje kvalfinalen om den tredje och sista elitserieplatsen spelas i morgon söndag där BK Hallandia från Halmstad ska försvara sin elitserieplats mot den allsvenska utmanaren BK Calluna Borås. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Ladda ned bild
BK Mercis damlag försvarade sin plats i bowlingens elitserie för damer.
BK Mercis damlag försvarade sin plats i bowlingens elitserie för damer.
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye