Svenska Bowlingförbundet

Spader Dam är svenska mästare i bowling

Dela

Det blev en riktig rysare när Spader Dam och Team X-Calibur möttes i SM-finalen i 8-manna vid slutspelet i Jönköping. Spader Dam vann till sist den tredje och avgörande finalen med 11-9 och tar sitt 18:e SM-guld.
– Jag är helt mållös, säger Emma Halttunen som blev stor guldhjälte för Helsingborgslaget.

Spader Dam är svenska mästare i 8-manna.
Spader Dam är svenska mästare i 8-manna. Foto: Davide Panzino

Det blev ett oerhört rafflande finalmöte mellan Spader Dam och X-Calibur vid SM-slutspelet i Jönköping under söndagen. Tre tuffa bataljer där det var kamp hela vägen till slutrutorna. Spader Dam vann den första matchen med 10-9. I den andra matchen kom X-Calibur tillbaka. De vann med 11-9 och tog finalmötet till en avgörande match.

Efter två serier spelade i den tredje finalen så ledde Spader Dam med 9-1 och Helsingborgslaget hade greppet om SM-guldet. Men lite av temat för finalmötet var att det aldrig gick att räkna ut något av lagen och så ej heller i den avgörande matchen. X-Calibur hämtade ny kraft och tog hem den tredje serien med 4-1. Ställningen var 10-5 till Spader Dam och X-Calibur behövde vinna med 5-0 i den fjärde serien för att ta det hela till en skiljeserie. Det var inte långt från att det blev så och X-Calibur pressade Spader Dam hela vägen in till slutrutorna. Avslutningen blev gastkramande där Emma Halttunen i Spader Dam spelade huvudrollen. Halttunen hade varit reserv i flera slutspelsmatcher och klev in från start först i den andra finalmatchen. Väl i den avgörande matchen levererade hon som bäst när det behövdes som mest. I andra serien slog hon till med en 300-serie och i den fjärde serien avslutade hon med en trippel vilket ledde till att Spader Dam kunde hålla undan och bärga ännu ett SM-guld till Helsingborg.
– Jag är lite i chock och kan knappt fatta att det här har hänt. Det är min bästa match någonsin och det känns väldigt stort, säger Halttunen som blev poängbäst i den tredje finalen med 970 poäng.

Mesta mästarna Spader Dam tar sitt 18:e SM-guld.
– Vi är ett riktigt starkt lag. Vi sätts på press men löser det gång på gång och är bäst när det gäller, säger Halttunen.

Ladda ned bild
Emma Halttunen blev stor guldhjälte för Spader Dam.

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

Maja Engberg och Nora Johansson vann VM-guld i dubbel - 3 medaljer för Sverige i U21-VM19.7.2024 07:31:45 CEST | Pressmeddelande

Nora Johansson och Maja Engberg vann igår guld i dubbel vid U21-VM i bowling. I finalen besegrade de Katelyn Abigania och Annalise O´Bryant från USA med 2-0 i serier. Sverige tar tre medaljer vid U21-VM i Incheon, Sydkorea, och efter två finalförluster tidigare under torsdagen så avslutades mästerskapet på bästa sätt för Sverige. – Det var ett väldigt efterlängtat guld, säger Nora Johansson.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.