Arenagruppen

Aida Badeli blir ny rektor för Arenaakademin

Dela

För nionde året samlas unga progressiva opinionsbildare i den politiska spetsutbildningen Arenaakademin. Bakom utbildningen står tankesmedjan Arena Idé och nytt för 2024 är att Aida Badeli tar över som rektor. Badeli har en lång bakgrund som ung opinionsbildare, bland annat som språkrör för Grön Ungdom under fyra år. Hon har också arbetat som politisk sakkunnig i Europaparlamentet för Miljöpartiet samt var initiativtagare till politikens #metoo-upprop.

- Jag ser fram emot att Aida kan bidra med sin erfarenhet och sitt engagemang till Arenaakademin, säger Lisa Pelling, chef för tankesmedjan Arena Idé.

Möjligheten att ansöka till Arenaakademin öppnar den 15 maj och sista ansökningsdag är den 15 juni. Aida Badeli kommer att vara rektor tillsammans med Jakob Amnér, som innehaft positionen sedan 2023.

- Jag är oerhört stolt över att bli rektor för Arenaakademin. Tillsammans kommer vi att kunna stärka de unga progressiva krafterna i Sverige. I en tid då populistiska lösningar blir allt vanligare formar vi en generation av unga som vågar stå upp för det som är rätt, säger Aida Badeli.

Kontakter

Länkar

Om Arenakademin

Arenaakademin är en politisk utbildning för framtida opinionsbildare med inriktning på ekonomisk politik, arbetsmarknad och välfärdsfrågor. Programmet riktar sig till progressiva personer i 20–30-årsåldern från hela landet. Grundkravet för att delta i Arenaakademin är att du delar Arenagruppens värderingar om demokrati, jämlikhet och social rättvisa.

Om tankesmedjan Arena Idé

Arena Idé är en progressiv och partipolitiskt obunden tankesmedja. Tankesmedjans fokus ligger på arbetsmarknaden, ekonomisk politik, välfärd och demokrati. Arena Idé ger ut rapporter och böcker, producerar poddar samt ordnar seminarier och samtal. Arena Idé genomför egna utredningar och analyser, men samarbetar också med forskare, utredare och andra skribenter. Arbetet finansieras av fackföreningsrörelsen. Arena Idé är en del av den ideella föreningen Arenagruppen.

Följ Arenagruppen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Arenagruppen

Livet som pågår här – ny bok om hur klimatomställningen kan bli rättvis29.5.2024 10:12:10 CEST | Pressmeddelande

Måste vi sluta äta köttbullar? Och vem ska ställa bilen? Personer som bor på landsbygden och på mindre orter utmålas ofta som motståndare till klimatomställningen. Men Lisa Pelling och Marika Palmér Rivera ville istället lyssna och ta reda på inställningen hos människor bortom dessa föreställningar. Resultatet blev boken Livet som pågår här – samtal om klimatet och omställningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye