Region Östergötland

Stort utbud vid vårens Östgötadagar

Dela

Den 18-19 maj är det dags för vårens Östgötadagar. Hundratals företagare öppnar sina dörrar under helgen, och allmänheten har chans att uppleva landsbygdens smultronställen i försommartid. Region Östergötland står bakom arrangemanget.

Vårens Östgötadagar anordnas sedan ett par år och intresset för att medverka har vuxit för varje år. I fjol var 173 företag anmälda, nu deltar 222 företag. Utställarna finns i länets alla kommuner, inklusive den östgötska skärgården. 

Evenemanget är öppet för alla. Kartor och flaggor visar vägen. Utbudet är varierat, till exempel deltar gårdsbutiker, handelsträdgårdar, matproducenter, gallerier, bondgårdar, hembygdsgårdar, hantverkare och mycket mer. 

Östgötadagarna har sedan starten 2001 blivit ett återkommande evenemang som  samlar hela Östergötland under ett tak.

– Östgötadagarna är ett tillfälle för alla att uppleva det fina entreprenörskap och engagemang som finns på landsbygden. Jag hoppas att många passar på att ge sig ut och se allt som finns, och som går att ta del av året runt, säger Ulrika Sundberg, verksamhetsledare.

Det som sås och spirar under vårens Östgötadagar skördas sen under höstens Östgötadagar, som infaller första helgen i september.

Östgötadagarna är sedan 2001 ett uppskattat höstevenemang i den närproducerade matens och landsbygdens tecken. Det lockar ungefär 100 000 besökare varje år. Sedan 2022 anordnas även vårens Östgötadagar.

Relaterad information

Region Östergötland har ett uppdrag att stärka Östergötlands tillväxt och attraktivitet. I de regionala utvecklingsfrågorna ingår näringsliv, kompetensförsörjning, samhällsplanering, kultur och natur, internationell samverkan och olika typer av stöd och finansiering.

Kontakter

Ulrika Sundberg
Verksamhetsledare
E-post: ulrika.sundberg@regionostergotland.se
Telefon: 010-103 65 28

Länkar

Följ Region Östergötland

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Östergötland

Strejken skapar oro inför sommarperioden13.6.2024 13:05:33 CEST | Pressmeddelande

Fler samhällsfarliga konfliktåtgärder har dragits tillbaka av Vårdförbundet från den pågående strejken vid Universitetssjukhuset i Linköping. Det handlar bland annat om sjuksköterskor vid infektionskliniken och reumatologen. ”Det är positivt, men vi ser med stor oro på hur vården kommer att påverkas vid en fortsatt strejk när vi nu går in i sommarperioden”, säger Karl Landergren, medicinsk direktör i Region Östergötland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye