Stockholms stad

Biologiska mångfaldens dag i Akalla by, Igelbäckens kulturreservat

Dela

Den 18 maj bjuder Stockholms stad in till en dag för att uppmärksamma den biologiska mångfalden. I Akalla by kan besökarna gå guidade turer i vår artrika natur och få tips på vad de själva kan göra för att gynna den biologiska mångfalden.

Foto: Johan Pontén

Biologiska mångfaldens dag

FN har utsett den 22 maj till den internationella dagen för biologisk mångfald. Redan den 18 maj uppmärksammar Stockholms stad dagen och hälsar dig välkommen till Akalla by där du kan lära dig mer om biologisk mångfald.

Dagens höjdpunkter

  • Naturguidning med stadens ekologer.
  • Fågelguidning med Stockholms ornitologiska förening.
  • Håvning efter småkryp i buskar och gräs.
  • Visning av hur man jobbar med lie.

Biologiska mångfaldens dag 2024 i Akalla by

Biologisk mångfald

Biologisk mångfald är inte bara en fråga för avlägsna naturområden eller orörda skogar. Det är i högsta grad viktigt även i en storstad. Den biologiska mångfalden spelar en avgörande roll för allt liv på jorden. Pollinering av växter, rening av luft och vatten är exempel på sådant som inte fungerar utan en mångfald av arter och livsmiljöer.

Nyckelord

Kontakter

Johan Pontén, kommunikatör, miljöförvaltningen
Epost: johan.ponten@stockholm.se
Telefon: 08-508 288 98

Länkar

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye