Svensk Dagligvaruhandel

Kommentar till SCB Konsumentprisindex (KPI) april 2024

Dela

Inflationen i april var 3,9 procent enligt SCB:s senaste statistik (KPI), vilket är lägre än i mars. Inflationen för livsmedel och alkoholfria drycker var 0,7 procent, vilket är betydligt lägre än den övergripande inflationen. Trenden med en avtagande prisökningstakt ger en förhoppning, både till konsument och butik, att vi nu lämnat de kraftiga prisökningarna bakom oss, säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

Imorgon, torsdag den 16 maj, publiceras Dagligvaruindex april (dagligvaruhandelns försäljningsutveckling på månadsbasis). Samma dag anordnar Svensk Dagligvaruhandel även ett webbinarium kl. 08.00 om butiksetablering. Se program och anmäl dig här.

Kontakter

Svensk Dagligvaruhandel är branschorganisation för dagligvaruhandeln som är en viktig del av livsmedelskedjan. Vi tar fram branschriktlinjer och överenskommelser, svarar på remisser och arbetar med samhälls- och näringspolitiska frågor. Våra medlemsföretag är Axfood, City Gross, Coop Sverige, ICA Sverige, Lidl Sverige och Livsmedelshandlarna.

Följ Svensk Dagligvaruhandel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Dagligvaruhandel

Kommentar till SCB Konsumentprisindex (KPI) maj 202414.6.2024 09:34:12 CEST | Pressmeddelande

Inflationen i maj var 3,7 procent enligt SCB:s senaste statistik (KPI), vilket är lägre än i april. Inflationen för livsmedel och alkoholfria drycker var 1,5 procent, vilket fortsatt är betydligt lägre än den övergripande inflationen. Trenden med en stabilisering på en lägre prisnivå håller i sig, vi verkar ha lämnat de kraftiga matprisökningarna bakom oss. Men det är viktigt att komma ihåg att hushållen fortsatt har en relativt svag köpkraft , säger Karin Brynell, vd Svensk Dagligvaruhandel.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye