Svensk Handel

Fyra nya namn till Svensk Handels styrelse

Dela

Vid Svensk Handels årsstämma som ägde rum under torsdagen, valdes Rickard Lyko, vd på Lyko Sverige AB, Simone Margulies, tillträdande vd på Axfood AB, Emma Pålsson, vd på Bygghemma Sverige AB samt Göran Westerberg, vd på Rusta AB in i Svensk Handels styrelse.

– De senaste åren har präglats av svåra utmaningar för många av handelns företag. Trots detta ser vi hur aktörer inom branschen ständigt blickar framåt i frågor som rör exempelvis grön omställning och innovation. Därför är det glädjande att i dag få välkomna de nya ledamöterna till Svensk Handels styrelse. Med deras kunskaper och erfarenheter står Svensk Handel redo att ta sig an kommande år i vår ständigt föränderliga bransch, säger Anders Svensson, ordförande i Svensk Handel.

Simone Margulies är nuvarande vd på Hemköpkedjan och tillträdande vd och koncernchef på Axfood och en av fyra nyinvalda ledamöter i Svensk Handels styrelse:

– Handeln spelar en central roll i samhället, både som arbetsgivare och som en möjliggörare för människor i hela vårt land att leva och få ihop vardagen. Men också som en kraft för att ställa om till en mer hållbar samhällsutveckling. Med dessa viktiga roller behöver handelns och företagens utmaningar och möjligheter fortsätta att adresseras, och jag ser fram mot att lyfta och driva de frågorna inom Svensk Handel.

I samband med stämman tackades Klas Balkow, Filip Ekvall, Patrik Hedelin och Susanne Holmström av för sina insatser i Svensk Handels styrelse.

Nyckelord

Kontakter

Svensk Handels pressjour, 010-471 86 50

Om Svensk Handel

Svensk Handel är bransch- och arbetsgivarorganisationen som driver handelns frågor för parti-, detalj- och e-handeln. Vi förbättrar villkoren för drygt 9 000 handlare i Sverige. Svensk Handel är en del av Svenskt Näringsliv. Ordförande är Anders Svensson och vd är Sofia Larsen.

Följ Svensk Handel

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Handel

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye