Stockholms stad

Lucianoz klar för smygpremiären av Kulturfestivalen på Järvaveckan!

Dela

Den 30 maj blir det dansband på Järvaveckan när Kulturfestivalen och Järvaveckan går ihop och bokar dansbandsstjärnan Lucianoz.

Lucianoz. Foto: United stage
Lucianoz. Foto: United stage

– Förra året i augusti uppträdde Lucianoz på dansbandsscenen på Kulturfestivalen och fick hela Kungsträdgården att dansa. När han sedan berättade att han har en längtan efter att få uppträda i Järva där han växte upp kändes det självklart att han skulle bli 2024 års Kulturfestivalbokning på Järvaveckan, säger Linnea Monteiro, festivalchef för Kulturfestivalen.

Dansbandsstjärnan från Rinkeby

Lucianoz slog igenom med buller och bång på TikTok och hyllade Pernilla Wahlgren på Mello. Han beskriver sig som en glädjespridare från Järvaförorten Rinkeby och berättar att intresset för dansbandsmusik kommer från hans pappa. Med sin unika röst och personlighet har hans tolkningar av älskade dansbandslåtar och schlagers gett honom en stor följarskara och miljontals streams. Nu vill han genom sin musik förmedla kärlek till alla runtom i vårt land och se folk dansa och finna lycka till hans musik. Hans budskap till barn och unga är att följa sina drömmar och att ingenting är omöjligt. Lucianoz uppträder Järvaveckans huvudscen den 30 maj klockan 17:45.

Om Kulturfestivalen

Kulturfestivalen startade 2005 och är en årligt återkommande festival arrangerad av Stockholms stad. Festivalen äger rum i Stockholms innerstad och breder ut sig på sex områden: Gustav Adolfs torg, Skeppsbron, Sergels torg, Kungsträdgården, Strömgatan och Norrbro. Årets festival äger rum mellan 14-18 augusti.

Om Järvaveckan

Järvaveckan startade 2017 i syfte att minska avståndet mellan medborgare, politiker, myndigheter, civilsamhället och företagsledare. Idag är Järvaveckan en självklar mötesplats för öppna samtal och gemenskap. Här möts människor med olika bakgrunder för att uppleva kultur, musik, mat, politik, samhällsengagemang, partiledarsamtal och nya jobbmöjligheter. Läs mer om årets Järvavecka på www.jarvaveckan.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Evenemangsavdelningen är en del av kulturförvaltningen och genomför uppdrag där Stockholms stad är arrangör eller samarbetspartner. Avdelningen planerar, arrangerar och genomför evenemang varje år exempelvis Kulturfestivalen och Kulturnatt Stockholm. Kungsträdgårdens löpande verksamhet ingår även i uppdraget.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye