NTM

Tomas Mellgren tillträder som ekonomichef för NTM

Dela

Det blir Tomas Mellgren som tar över rollen som ekonomichef för NTM när nuvarande ekonomichef Jan Eric Johansson går i pension. Han börjar sin nya tjänst den 1 juni.

- Tomas har bred erfarenhet av CFO-rollen från ett antal olika branscher och van att leda i förändring. Han kommer att bli en nyckelfigur för NTM:s fortsatta transformation där hans erfarenhet av både företagsförvärv och effektiviseringar kommer att komma väl till pass. Hans värderingar passar väl in hos oss på NTM och jag ser fram emot att börja arbeta tillsammans, säger Lina Hedenström, vd.

Tomas kommer närmast från en roll som CFO på det Norrköpingsbaserade företaget Francks Kylindustri med över 600 anställda i Sverige, Norge och Danmark. Han har tidigare haft flera olika ekonomroller i såväl tillverkningsindustrin som på tjänsteföretag, bland annat på Toyota, Saab och IFS. De senaste åren har han arbetat mycket med nyförvärv och efterföljande integrationer av de förvärvade verksamheterna.

- Jag lockas mycket av den förändringsresa som NTM befinner sig i. Det är en spännande utveckling att följa och jag tror mycket på digitaliseringens möjligheter. Jag hoppas att jag med min erfarenhet av förändringsarbete och ekonomistyrning kan bidra till att vi tillsammans når våra målsättningar. NTM har ett väldigt viktigt samhällsuppdrag och som stiftelseägd mediekoncern kan vi använda vinstmedel för att långsiktigt utveckla verksamheten, samtidigt som bedriver vårt grunduppdrag, säger Tomas.

Tomas Mellgren tillträder sin nya roll den 1 juni.
- Jag ser mycket fram emot att kliva på det nya uppdraget. Mitt mål är att förvalta och vidareutveckla det arbete som Jan Eric och ekonomiteamet har drivit så här långt, tillsammans med ledningsgrupp och övriga kollegor.

Från och med 1 juni får NTM:s nuvarande ekonomichef Jan Eric Johansson en ny roll som senior advisor. Uppdraget innebär att han kommer att fungera som ett strategiskt stöd till koncernledningen i flera pågående projekt och processer, framför allt i utvecklingen av koncernens fastighetsbestånd.

Kontakter

Vår styrka är det lokala!

NTM är en av Sveriges största koncerner för lokal media. Kärnan i verksamheten är det redaktionella arbetet. Vi levererar lokala nyheter varje dag och verkar för det välmående lokala samhället för att skapa en bättre plats att leva och verka i. Med trovärdig nyhetsmedia som grund för hela verksamheten har vi medarbetare, läsare och kunder från Småland till Norrbotten.

NTM är en stiftelseägd koncern. Genom stiftelseformen garanteras oberoende och stabilitet. Företaget har inga kortsiktiga avkastningskrav så vi kan agera långsiktigt med främsta syfte att bedriva publicistisk verksamhet.

Följ NTM

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från NTM

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye