Distriktstandvården

Över 30 procent missar tandvårdsbidraget

Dela

Det allmänna tandvårdsbidraget finns till för att minska tandvårdskostnader och skapa förutsättningar för god munhälsa men förblir outnyttjat av en tredjedel av befolkningen. Distriktstandvården arbetar för att förändra detta.

Distriktstandvårdens klinik på Wieselgrensplatsen i Göteborg.
Distriktstandvårdens klinik på Wieselgrensplatsen i Göteborg. Fotograf: Eric Friman

Det allmänna tandvårdsbidraget, ATB, är ett bidrag från Försäkringskassan som syftar till att minska individers tandvårdskostnader. Tandvårdsbidraget delas ut varje år den 1 juli och kan som längst sparas i två år. Med andra ord förfaller innestående bidrag den 30 juni.

Det allmänna tandvårdsbidraget uppgår sammanlagt till maximalt 600 kronor eller 1 200 kronor beroende på din ålder. Är du 24-29 år eller 65 år och äldre är ditt tandvårdsstöd 600 kronor per år och är du 30-64 år ligger bidraget på 300 kronor per år.

”Tandvårdsbidraget ger dig som patient en fantastisk möjlighet till regelbunden och förebyggande tandvård, vilket vi vet är det bästa sättet att ta hand om sin munhälsa", säger Magdalena Sparf, tandvårdschef på Distriktstandvården.

Men många använder inte sitt tandvårdsbidrag alls. Enligt de senaste siffrorna från Försäkringskassan rör det sig om hela 33 procent av befolkningen.

Distriktstandvården informerar under våren brett i många olika kanaler om att tandvårdsbidraget förfaller den sista juni.

”Vi ser det som vår plikt att informera om bidraget så ingen går miste om möjligheten att använda det. Det här är sjunde året vi har en kampanj om tandvårdsbidraget, och vi märker av att allt fler använder sitt bidrag vilket är glädjande. Det betyder att vi bidrar till en ökad god tandhälsa”, säger Marcus Jiderholt, marknadschef på Distriktstandvården.

Av Distriktstandvårdens patienter har 78 % nyttjat sitt tandvårdsbidrag under de senaste två åren.

”Att gå till tandläkaren regelbundet är en viktig del av att hålla dina tänder friska och starka. Tandläkaren kan hjälpa dig att upptäcka problem i ett tidigt skede och åtgärda dem innan de blir allvarliga. Genom att besöka tandläkaren regelbundet och nyttja tandvårdsbidraget så kan du också undvika större besvär som kan leda till höga tandvårdskostnader”, säger Reza Esfahani, tandläkare på Distriktstandvården.

Du kan läsa mer och se vad du kan ha i tandvårdsbidrag här.

Nyckelord

Kontakter

Länkar

Om Distriktstandvården

Distriktstandvården är en av landets största tandvårdskedjor med över 30 kliniker i Stockholm, Göteborg och Uppsala. Vi erbjuder barn och vuxna allmän-, akut- och estetisk tandvård. Vi har en mobil tandvårdsenhet som utför tandvård i hemmet, en narkosverksamhet och två specialistkliniker i Stockholm. Med över 300 000 patientbesök om året och mer än 600 medarbetare har vi en viktig roll i tandvården i Sverige. Vår ambition är att fortsätta etablera oss i områden där behov av ytterligare tandvårdsaktörer finns, med visionen att bli det självklara tandvårdsvalet.

Följ Distriktstandvården

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Distriktstandvården

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye