Svenska Brottningsförbundet

U-23 EM i brottning: Svenska landslaget redo för tävlingar i Baku

Dela

Svenska brottningslandslaget förbereder sig för att delta i U-23 EM, som hålls i Baku, Azerbaijan, mellan den 20 och 26 maj. Landslaget består av en ung och stark uppställning på fem personer, därbland meriterde Jonna Malmgren. 

Brottare och viktklasser:

WW (Women’s Wrestling):

  - 55 kg: Jonna Malmgren

  - 76 kg: Elvira Braun

GR (Greco-Roman):

  - 72 kg: Georgios Barbanos

  - 77 kg: Adam Strandner

  - 82 kg: Alexander Johansson

- Team Leader: Zakarias Tallroth

- Tränare: Sofia Mattsson, Leonard Östlund

Tävlingsdagar:

- 20 maj: GR 77 kg Adam Strandner

- 21 maj: GR 82 kg Alexander Johansson, GR 72 kg Georgios Barbanos

- 22 maj: WW 55 kg Jonna Malmgren, WW 76 kg Elvira Braun

Jonna Malmgren, som tävlar i 55-kilosklassen, är lagets mest rutinerade och äldsta brottare trots hennes unga ålder på 22 år. Med två EM-guld och ett EM-silver på seniornivå, samt ett U23-EM-guld förra året har hon redan bevisat sin kapacitet. Hon är även klar för sommarens olympiska spel, vilket gör detta mästerskap till ett delmål på den resan. Jonna brukar vanligtvis tävla i 53-kilosklassen men kommer på detta mästerskapet att brottas i 55-kilosklassen.

I 76-kilosklassen har vi Elvira Braun, som tidigare har deltagit i både U-23 VM och junior-EM, där hon tog en femteplats. 

På herrsidan kommer två U-23 debutanter att vara med, Georgios Barbanos, som tävlar i 72-kilosklassen, har tidigare tävlat på juniormästerskap och Adam Strandner, som tävlar i 77-kilosklassen, har också erfarenheter från junior-EM, där han slutade på sjunde plats. 

Alexander Johansson, som tävlar i 82-kilosklassen, är fjolårets europamästare i junior-EM och gjorde även sin debut i U-23-sammanhang förra året då han deltog på U23-VM. 

Tävlingarna kan följas live via UWW+ och ni hittar all information om tävlingen här: https://uww.org/event/u23-european-championships-2/results 

Med en stark kombination av ungdomlig energi och tidigare meriterade brottare är det svenska laget redo att ta sig an utmaningarna i Baku. Håll utkik efter uppdateringar och resultat från tävlingarna, och stöd våra brottare i deras strävan efter framgång!

För ytterligare information, vänligen kontakta nedan eller besök vår hemsida.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye