Svenska Bowlingförbundet

Jesper Svensson tvåa i PBA Playoffs - föll mot David Krol efter finalrysare

Dela

Jesper Svensson var ytterst nära sin 12:e PBA-titel under söndagskvällen. Men det blev till sist finalförlust för Svensson i PBA Playoffs efter en rysare mot David Krol som gick till avgörande roll-off.

Jesper Svensson blev tvåa i PBA-slutspelet 2024.
Jesper Svensson blev tvåa i PBA-slutspelet 2024. Foto: PBA

Under söndagskvällen (svensk tid) avgjordes Final Four i PBA-slutspelet 2024 i Kissimmee, Florida. På vägen fram till semifinalen hade Jesper Svensson besegrat Matt Russo och Marshall Kent. 

Den svenske bowlingstjärnan jagade sin 12:e PBA-titel och i semifinalen ställdes han mot nära vännen tillika de två senaste årens segrare av PBA-slutspelet Kyle Troup. Troup inledde med fem raka strike i semifinalen och hade greppet om matchen. Men under andra halvan stötte amerikanen på en del bekymmer samtidigt som Jesper Svensson ångade på starkt. Svensson lyckades vända och vann till sist semifinalen med 224-221. 

I finalen fick Jesper Svensson ta sig an David Krol som hade besegrat Bill O’Neill i den andra semifinalen med 243-202. Finalen spelades över två serier och om det var oavgjort efter det väntade en avgörande roll-off. Jesper Svensson inledde bäst och tog hem den första serien med 220-213. Krol kom tillbaka och vann den andra serien med 204-194. Det betydde att finalen skulle avgöras med en roll-off i ruta nio och tio. Där drog Krol det längsta strået och säsongens stora överraskning på touren vinner sin andra PBA-titel. 

PBA:s hemsida

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jesper Svensson
Jesper Svensson
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye