Vårens nyheter från Arla
I dagarna lanserar Arla flera spännande nyheter; bland annat en innovativ mjölkdryck, en unik fruktyoghurt och proteinrika mellanmål att avnjuta på språng. Allt finns i matbutikernas mejerikylar nu.

Arla Ko® Laktosfri Mjölkdryck+ är en helt ny laktosfri mjölkdryck för dig som vill ha mer i varje glas. Den har en låg fetthalt och högt innehåll av protein och kalcium. Den innehåller även vitamin B12 & D och passar perfekt för den som vill göra små ändringar som ger mer.
Yoggi® årets smak: Cherrylicious. Yoghurten är den allra första på marknaden som smaksatts med körsbär och har en fruktig och frisk smak som passar perfekt till frukost, mellanmål eller som en enkel efterrätt.
KESO® Cottage cheese crushed lök är det senaste tillskottet i Crushed-sortimentet som är en finkornig och slät variant av KESO®. Den nya smaken av lök är mild och mångsidig och passar toppen som pålägg, dipp och i olika maträtter.
Nya varumärket Arla Protein lanserar nu praktiska pouches med yoghurt för en proteinboost på språng. Yoghurtarna finns i smakerna Vanilj och Mango och innehåller 20 gram protein. Den smarta förpackningen gör att man slipper sked och onödigt kladd.
Starbucks Chilled Coffee uppdaterar sina förpackningar till PET och släpper två nya smaker: Vanilla Bean Macchiato och Hazelnut Macchiato. Den nya förpackningen är återförslutningsbar och man kan även ta med drycken och avnjuta den när man vill då den inte behöver hållas kyld.
Nyckelord
Kontakter
Arla Sveriges presstjänst
Tel:070-884 42 90Bilder
Om oss
Arla – böndernas eget mejeri
Arla är ett internationellt mejeriföretag och en kooperativ förening som ägs av cirka 8 000 mjölkbönder i Sverige, Danmark, Tyskland, Storbritannien, Belgien, Luxemburg och Nederländerna. Arla Sverige är hem åt klassiska varumärken som Arla Ko, Bregott, KESO® och Pucko. Arla är världens största producent av ekologiska mejeriprodukter och en av de starkaste aktörerna i den internationella mejerivärlden med försäljning i 146 länder. Arlas elva mejerier i Sverige köper 100 procent förnybar el och alla egna tunga transporter är fossilfria.
Följ Arla
Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.
Senaste pressmeddelandena från Arla
Han tar över rodret för Arla Jönköping8.12.2025 10:00:00 CET | Pressmeddelande
I dag tillträder Johan Barkinge som ny chef för Arlas mejeri i Jönköping. Han tar därmed över ledarskapet för en av Europas mest moderna anläggningar.
Ny undersökning: fyra av tio högstadieelever går till skolan utan frukost8.12.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Många elever går till skolan utan frukost – bland högstadietjejer är det nästan varannan. Det visar Arlas återkommande rapport Frukostbarometern 2025, som tyder på att morgonmålet är en bortprioriterad vana i många familjer. Samtidigt minskar antalet kommuner som erbjuder skolfrukost, enligt Livsmedelsverkets senaste kartläggning. – Frukost i skolan kan ge stora vinster för både enskilda individer och samhället i stort, säger Elin Boll, disputerad hälso- och nutritionsexpert på Arla.
Arla på Di Debatt: Satsa på gratis frukost i skolan5.12.2025 11:36:22 CET | Pressmeddelande
Arla lyfter i dag behovet av en nationell satsning på skolfrukost på Dagens industris debattsida. Gratis frukost i landets skolor är en enkel men kraftfull reform som kan bidra till bättre hälsa, ökad jämlikhet och starkare skolresultat, skriver Sverigechefen Cecilia Kocken. Artikeln återges i sin helhet nedan.
Miljonsatsning i Falkenberg för att möta cottage cheese-boomen2.12.2025 06:00:00 CET | Pressmeddelande
Bondeägda Arla satsar nästan 70 miljoner kronor (6 miljoner euro) i mejeriet i Falkenberg för att tillgodose konsumenternas ökande aptit på KESO® cottage cheese. Investeringen stärker svensk matproduktion och bidrar till ökad livsmedelsberedskap, samtidigt som den ger Europas största cottage cheese-anläggning möjlighet att fortsätta växa.
Mjölkpriset till bönderna sänks i december28.11.2025 13:00:00 CET | Pressmeddelande
Arla justerar mjölkpriset till bönderna nedåt i december, till följd av snabbt ökande mjölkvolymer globalt och pressade råvarupriser. Ersättningen för ekologisk mjölk ligger kvar på samma nivå.
I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.
Besök vårt pressrum




