Svenska Bowlingförbundet

Teodor Samuelsson vann Europatourtävlingen i Langen

Dela

Förra året blev Teodor Samuelsson trea i Bowl for Fun Open. I år gick han hela vägen och vann Europatourtävlingen i Langen, Tyskland, vilket är Samuelssons första Europatourtitel. 
– Jag är extremt stolt över min insats, säger Teodor Samuelsson.

Teodor Samuelsson vann Europatourtävlingen i Langen i söndags.
Teodor Samuelsson vann Europatourtävlingen i Langen i söndags. Foto: Bowl for Fun Open

Teodor Samuelsson inledde starkt direkt under söndagens finalspel och blev tvåa i finalsteg 1 med 775 poäng. Det var endast Emanuel Jonsson som toppade Samuelssons resultat och Jonsson vann finalsteg 1 med höga 798 poäng. I finalsteg 2 stod också tre serier på programmet och man tog med sig slagningen från steg 1. Här var Samuelsson bäst och toppade steg 2 med totalt 1504 poäng över sex serier. William Svensson var tvåa med 1444 poäng och Emanuel Jonsson fyra med 1430 poäng. Topp 12 avancerade till finalsteg 3 där Teodor Samuelsson fortsatte att ånga på. Han tog hem steg tre med totalt 2133 poäng över nio serier och gick vidare som etta till stegfinalen. 

Teodor Samuelsson berättar att han hade väldigt bra stöttning av sin bror Rasmus som fungerade som ett bollplank till honom när han själv hade spelat klart i tävlingen. 
– Vi brukar säga att han är min caddie och han har varit med mig vid flera tävlingar. Vi bollade efter varje slag under finalspelet och analyserade bland annat banor, förflyttningar och taktiska val. Jag har mycket att tacka honom för och det betyder väldigt mycket att ha honom med och höra hans syn på mitt spel, säger Teodor Samuelsson. 

Till stegfinalen fick Teodor Samuelsson sällskap av Emanuel Jonsson som avancerade som trea till stegfinalen. William Svensson missade topp fyra och stegfinalen med en placering och slutade på femte plats i tävlingen. 

Emanuel Jonsson föll i första matchen i stegen mot Mike Bergman, Nederländerna, med 228-222. Fjärdeplatsen är Team Alingsås-spelarens bästa placering på Europatouren hittills. 
– Jag hade på känn att det kunde bli en bra tävling eftersom jag har varit i rätt fin form den senaste tiden men jag hade inte föreställt mig att det skulle bli så bra. Jag är supernöjd med min insats under hela tävlingen. Bortsett från mina insatser i landslagströjan så är det här bland det största, säger Emanuel Jonsson. 

I finalen ställdes Teodor Samuelsson mot Niclas Sörensen efter att dansken besegrat Mike Bergman i semifinalen. Inget kunde stoppa en storspelande Samuelsson i finalen som stormade fram mot titeln. Kaskad-spelaren slog tio raka strike och vann med 287-188. 
– Det känns skönt att jag har kommit så långt i att kunna hantera press på ett så bra sätt i en stegfinal. Det var samma känsla vid stegfinalen under Elit-SM i Boden. 

Samuelsson trivs i hallen i Langen och toppade fjolårets tredjeplats med att vinna sin första Europatitel. 
– Jag har knappt hunnit smälta den här segern och första Europatiteln känns givetvis speciellt. Det är nog lite efter silvret i Elit-SM tidigare år som jag också rankar väldigt högt. Alla var väldigt trevliga i hallen och jag lovade arrangören att komma tillbaka nästa år igen. 

Topp 4 Bowl for Fun Open 2024: 
1. Teodor Samuelsson, Sverige - BK Kaskad
2. Niclas Sörensen, Danmark
3. Mike Bergmann, Nederländerna
4. Emanuel Jonsson, Sverige - Team Alingsås BC

Tävlingens hemsida

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Topp 3 i Europatourtävlingen i Langen.
Topp 3 i Europatourtävlingen i Langen.
Ladda ned bild
Emanuel Jonsson från Team Alingsås blev fyra i Europatourtävlingen.
Emanuel Jonsson från Team Alingsås blev fyra i Europatourtävlingen.
Ladda ned bild

Länkar

Svenska Bowlingförbundet är centralorganisation för svensk bowling. Vi organiserar 17 000 bowlare i det unika svenska ligaspelet, tävlingar, svenska mästerskap, parabowling, utbildningar, världens näst bästa landslag och en bredd i världsklass. Bowling – en sport för alla – hela livet.

Följ Svenska Bowlingförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Bowlingförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye