Stockholms stad

Ny rektor på två skolor

Dela

Malin Tärnström blir ny rektor på Olovslundsskolan och Nockebyhovsskolan i Bromma. Hon kommer närmast från Norrtälje kommun där hon är chef för barn- och elevhälsan.

Malin Tärnström vill vara en modig och snäll chef som använder och utvecklar sitt omdöme tillsammans med andra. Hon är inte rädd för att peka med hela handen när det behövs men tycker mer om att lyssna in och jobba tillsammans. Foto: Johan Wahlgren
Malin Tärnström vill vara en modig och snäll chef som använder och utvecklar sitt omdöme tillsammans med andra. Hon är inte rädd för att peka med hela handen när det behövs men tycker mer om att lyssna in och jobba tillsammans. Foto: Johan Wahlgren

Malin Tärnström är en rutinerad chef och skolledare som snart återvänder till Stockholms stad. Hon har bland annat arbetat som specialpedagog på Stadshagsskolan (som sedan dess bytt namn till Kungsholmens grundskola) och biträdande rektor på Adolf Fredriks musikklasser. Hennes engagemang för barn, ungdomar och elevhälsofrågor är stort.

– Att få jobba med framtiden är fantastiskt. De relationer vi bygger i skolan är avgörande, både för eleverna som individer och för samhället som helhet.

Cykel och samarbete

Nockebyhovsskolan och Olovslundsskolan samarbetar och har haft samma chef i flera år. 
– Det blir spännande för mig att få vara med och fortsätta utveckla skolorna på två adresser. Kanske skaffar jag en elcykel för att kunna åka snabbt mellan.

Vill ge tillbaka

Malin växte upp i Småland. Familjen bodde utanför Kalmar. Malin gick i en liten byskola där hennes mamma också arbetade.

– Att mamma var lärare inspirerade mig. Ett tag tänkte jag göra annat än att jobba i skolan men jag har träffat så många människor i skolans värld som stärkt mig. Jag vill ge tillbaka.

Malin Tärnström är utbildad till lärare och specialpedagog på Stockholms universitet och har gått rektorsprogrammet på Uppsala universitet.

Fakta

Malin Tärnström börjar arbeta som rektor på skolorna i Bromma efter sommarlovet. Nuvarande rektor på skolorna arbetar med chefsrekrytering på utbildningsförvaltningen.

På Nockebyhovsskolan finns cirka 100 elever från förskoleklass till årskurs tre. På Olovslundsskolan finns cirka 500 elever från förskoleklass till årskurs sex. På Olovslundsskolan finns även elever inom anpassad grundskola.

Nockebyhovsskolan

Olovlundsskolan

Olovslundsskolan anpassad grundskola

Nyckelord

Kontakter

UtbildningsförvaltningenPresskontakt: Matilda Asp

Ring 08 - 508 333 00 eller maila: info.utbildning@edu.stockholm.se
Kommunikationschef Eva-Li Littorin, 08-508 32 266 och eva-li.littorin@edu.stockholm.se.

Förvaltningen ansvarar för och driver kommunal förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola, skolbarnsomsorg, gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Förvaltningen svarar för övergripande uppföljning av alla skolformer oavsett anordnare.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye