Apollo

SAS och Apollo signerar nytt avtal värt 4,5 miljarder SEK

Dela

SAS och Apollo stärker sitt strategiska partnerskap och signerar nytt treårigt avtal värt
4,5 miljarder SEK. Avtalet innebär att SAS från sommaren 2025 till och med sommaren
2027 förblir huvudpartner för Apollos charterflygningar från Skandinavien.

SAS Charter Business
SAS Charter Business

Under våren 2021 ingick SAS och Apollo ett då rekordstort avtal för charterflygningar som sträckte sig fram till 2024. Nu har ett nytt avtal signerats där SAS kommer att flyga Apollos kunder till och från 15 orter i Sverige, Danmark och Norge till 24 destinationer runtom i Europa. Apollo förblir samtidigt SAS största partner på chartersidan. 

En stor nyhet därtill är att SAS och Apollo från och med november 2024 introducerar direktflyg mellan Köpenhamn och Banjul i Gambia som kommer flygas med Airbus A321LR. SAS kommer underfem månader flyga från Köpenhamn till Banjul, med smidiga anslutningar från Stockholm, Oslo och Helsingfors. Airbus A321LR är samma typ av flygplan som SAS använder på flera långdistansflygningar, exempelvis till New York. Flygplanet erbjuder tre kabiner: Business, Plus och Go. 

”Vi ser fram emot att under de kommande tre åren fortsatt kunna erbjuda våra gemensamma kunder en unik flygupplevelse när de kliver ombord på våra SAS-flygplan från Danmark, Norge, och Sverige. Avtalet med Apollo är en viktig del i vår strategi för att säsongsanpassa vår flygkapacitet. Det nya avtalet med Apollo är även ett kvitto på att SAS är en uppskattad samarbetspartner i chartermarknaden”, säger Michael Erixon, Global Försäljningschef på SAS. 

”För Apollo är det viktigt att ha ett helhetsperspektiv på kundupplevelsen när vi väljer våra samarbetspartners. Vi har ett långvarigt partnerskap med SAS som har en av Europas mest moderna och bränsleeffektiva flygplansflottor och vi är mycket nöjda att fortsatt kunna erbjuda våra kunder möjligheten att, som en del av sin semestervistelse, flyga med SAS. Vi är dessutom extra glada över att Apollo är den första researrangören i Skandinavien som erbjuder SAS uppskattade långlinjeprodukt som en del av vår nya satsning på resor från Skandinavien till Gambia”, säger Tobias Jönsson, VD Apollo

Nyckelord

Kontakter

Om oss

Apollo är en av Nordens ledande researrangörer med uppåt 500 medarbetare och en miljon resenärer årligen. Med oss kan kunder resa till hela världen, oavsett om de vill åka på en avslappnande sol- och badsemester, ta en träningsvecka i värmen eller spendera en weekend i någon spännande storstad. Vi arrangerar charterresor, träningsresor, cityresor och kryssningar och erbjuder dessutom säker bokning av flyg och hotell separat om kunden föredrar att själv sätta ihop sin resa.

Apollo bildar tillsammans med specialistarrangörerna Golf Plaisir, Lime Travel och Xtravel samt sportresorten Playitas, gruppen DER Touristik Nordic AB. Vi är sedan 2015 del av den privatägda tyska koncernen REWE med över 300 000 medarbetare. Apollo arbetar aktivt för hållbart resande och socialt ansvar och vi samarbetar med SOS Barnbyar, Ecpat, SOK (Sveriges Olympiska Kommitté) samt är fullvärdiga medlemar i DER Touristik Foundation. Apollo är Travelife-certifierade sedan 2015.

Följ Apollo

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Apollo

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye