Svenska Brottningsförbundet

Jonna Malmgren i final på U-23 EM

Dela

Jonna Malmgren har chansen att göra en repris av förra årets guld när hon nu är klar för final i U-23 EM i brottning. Utöver sitt U-23-guld har Jonna flera fina meriter i bagaget, som bland annat innefattar två guld och ett silver på senior-EM samt en plats i sommarens olympiska spel. Imorgon kan ni se Jonna när hon har chansen att lägga ytterligare ett guld till sin imponerande samling.

Vanligtvis tävlar Jonna i 53-kilosklassen, men i årets U-23 EM brottas hon i 55-kilosklassen. Efter två vinster mot Turkiskan, Tuba Demir, och Norskan, Felicitas Domajevq, stod hon redo för semifinalen där hon mötte Moldaviskan, Mihaela Samoil, tidigare idag. Moldaviskan, som tidigare placerat sig som tvåa på U-23 VM i 55-kilosklassen, besegrades av Jonna på fall i första perioden.

Jonna delar sina tankar efter matchen och inför finalen på Svenska Brottningsförbundets Instagram:

"Jag tyckte första matchen var lite sådär, jag kom inte riktigt in i brottningen som jag ville. Men jag avslutade på topp tycker jag nu i semin, så det känns gött att vara i final!"

Imorgon klockan 16:00 svensk tid möter Jonna Malmgren den ukrainska brottaren Mariia Vynnyk, som förra året tog brons i 55-kilosklassen på U-23 EM.

Streamingen till matchen och all information om tävlingen hittar ni på UWWs hemsida: https://uww.org/event/u23-european-championships-2/results 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Nyckelord

Kontakter

Följ Svenska Brottningsförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Brottningsförbundet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye