GotlandsHem

Vi vill öka inflyttningen till Hemse

Dela

Nu kan bostadssökande i vår kö hyra en bostad i Hemse samtidigt som de behåller sina ködagar.

Första spadtaget i kvarteret Nötskrikan där GotlandsHem just nu renoverar och bygger nytt.
Första spadtaget i kvarteret Nötskrikan där GotlandsHem just nu renoverar och bygger nytt.

– Det här känns som ett bra sätt att bidra till utveckling och tillväxt i en annan ort än Visby vilket också överensstämmer med vårt ägardirektiv, säger Lina Runander, chef för kundservice.

Hemse är Gotlands näst största tätort efter Visby och en av Region Gotlands serviceorter där vi är med och bidrar till bostadsutvecklingen. Nu senast genom renoveringen och nybyggnationen i kvarteret Nötskrikan. GotlandsHem har också många vakanta bostäder här.

– Vi ser ett behov av att öka inflyttningen till Hemse, berättar Lina och fortsätter:

– I Hemse finns allt från mataffärer och butiker till vårdcentral och grundskola men köande hos oss verkar ovilliga att lägga sina ködagar på en bostad i Hemse.

Stort intresse för att bo i Visby

I snitt görs 340 intresseanmälningar på varje ledig bostad i Visby och antal ködagar för att få ett hyreskontrakt motsvarar många år.

– Vi tror att det finns intresse för Hemse men att många inte vågar chansa och bli av med sina ködagar som man ser som en försäkring för framtiden. Därför vill vi öppna upp för den här möjligheten, avslutar Lina Runander.

Bostäder i Hemse söks som vanligt på vår hemsida under fliken hyr av oss. Den med flest ködagar får erbjudande om hyreskontrakt och behåller sina ködagar.

Frågor

För intervju kontakta kommunikation@gotlandshem.se eller 0498 – 20 39 97.

Talesperson: Lina Runander, chef kundservice

Kontakter

Bilder

Första spadtaget i kvarteret Nötskrikan där GotlandsHem just nu renoverar och bygger nytt.
Första spadtaget i kvarteret Nötskrikan där GotlandsHem just nu renoverar och bygger nytt.
Ladda ned bild

GotlandsHem - där livet pågår

Sedan 1957 har GotlandsHem varit hela Gotlands allmännyttiga bostadsföretag och är helägt av Region Gotland. Vi äger och förvaltar drygt 4 700 hyreslägenheter och 140 lokaler som är spridda över hela ön, från Fårösund i norr till Burgsvik i söder. Vårt bostadsbestånd är varierat, från medeltida byggnader i Visby innerstad till modern bebyggelse på landsbygden.  

Följ GotlandsHem

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från GotlandsHem

Välkommen till ordinarie bolagsstämma18.4.2024 08:55:00 CEST | Pressmeddelande

22 april klockan 13.00 går GotlandsHems ordinarie bolagsstämma av stapeln. Här presenteras årsredovisning och hållbarhetsrapport för 2023. Den ordinarie bolagsstämman är öppen för media och allmänhet. Det kommer finnas flera frågestunder under bolagsstämmans genomförande. Direkt efter bolagsstämman finns även möjlighet för enskilda intervjuer. Välkommen till vår bolagsstämma 22 april klockan 13.00 som sker i hörsalen i lokalen Avar på Regementsgatan 2 i Visborg. Frågor Frågor om bolagsstämman besvaras av kommunikationsavdelningen på kommunikation@gotlandshem.se eller 0498 – 20 39 97.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye