Sida

Sida deltar på Järvaveckan

Dela

Vill du lära mer om vilka lösningar som finns runt om i världen för att fixa framtidens mat, lyssna på ljudberättelser om nytt hopp för kvinnor i konfliktfyllda DR Kongo eller prata om svenskt bistånd? Kom och träffa Sida under Järvaveckan och delta i våra olika aktiviteter.

SIda och SIANI håller ett seminarum under Järvaveckan om framtidens mat. Foto:
SIda och SIANI håller ett seminarum under Järvaveckan om framtidens mat. Foto: Johan Bergqvist, Sida

Järvaveckan har etablerat sig som en viktig mötesplats för civila samhället, politiker och näringslivet för att diskutera olika viktiga och aktuella samhällsfrågor. Syftet är att bygga broar mellan människor och motverka polarisering i samhället.

Sidas huvudkontor i Rissne ligger inte långt från Järvafältet och det är betydelsefullt att vara med under Järvaveckan för att möta både människor, organisationer och verksamma inom delar av näringslivet.

Vi deltar i ett seminarium om framtidens mat och man kan lyssna på en ljudberättelse om hur biståndet kan vara med och förändra situationen för människor som lever i konfliktområden. Vi kommer även finnas på plats för att svara på frågor om biståndet.

Seminarium: Är det du som fixar framtidens mat?

Mat är en viktig fråga i dag, men kanske ännu viktigare i framtiden. Unga världen över engagerar sig för hållbara lösningar gällande produktion och konsumtion av mat. Inspireras av innovativa människor från världens olika hörn som arbetar med ungt, hållbart och ansvarsfullt entreprenörskap.

Datum: fredag 31 maj 2024
Tid: 15.00–15.45
Plats: Järvaveckan (spånga idrottsplats), Seminariescen: Malmö (till höger om huvudscenen).
Språk: Svenska
Arrangör: Sida och SIANI

Information om seminariet på Järvaveckans webbplats

Med det här seminariet vill biståndsmyndigheten Sida och SIANI – Svenska globala jordbruksnätverket – skapa förståelse för ungas roll och betydelse att engagera sig och hitta innovativa lösningar för livsmedelsförsörjning på lokal och global nivå, samt öka engagemanget för synergier mellan lokal utveckling, handel och bistånd inom svenskt utvecklingssamarbete. Välkomna!

Deltagare:

Sofia Orrebrink, Policyexpert inom jämställdhet, Sida

Inez Atmer, Operation lead, Norrsken

Maria Zachs, Grundare Voices4Change

Karolina Zurek, Metod och ämnesföreträdare för handel, Sida

Moderator: Mathias Demetriades, Sida

Träffa Sida under Järvaveckan på onsdag-torsdag

Träffa oss på Sida på tältplats F05b som vi delar med Sensus studieförbund Stockholm-Gotland och Antidiskrimineringsbyrån Stockholm Norr

Vi kommer att vara där 29-30 maj lite oregelbundet mellan kl. 12-19 eftersom vi också rör oss runt på området, och pratar gärna om vår verksamhet, Sida som en framtida arbetsplats och hur vägen till att jobba på Sida kan se ut. I tältet kan du också lyssna på en ljudberättelse om kvinnor i konfliktdrabbade området i DR Kongo som fått nytt hopp genom biståndet.

Ser du personer i en Sida-t-shirt någon annanstans på Järvaveckan är du också välkommen att prata med oss!

Lyssna på ljudberättelse: Kvinnor i konfliktdrabbade områden i DR Kongo får nytt hopp

Luta dig tillbaka i en fåtölj med ett par hörlurar och förflytta dig genom en ljudberättelse till Demokratiska Republiken Kongo där kvinnor i konfliktdrabbade områden får nytt hopp genom Sveriges bistånd. DR Kongo är ett av världens mest konfliktfyllda länder.

Här har Sida med en kombination av humanitärt bistånd, fredsbevarande insatser och långsiktigt utvecklingssamarbete skapat hållbar förändring för människor och hela samhällen. Du kan även lyssna på andra ljudberättelser på tema demokrati i tältet.

Läs mer om Järvaveckan här: Järvaveckan 29 maj–1 juni 2024 (jarvaveckan.se)

Nyckelord

Kontakter

Sida är Sveriges biståndsmyndighet. Vi arbetar för att minska fattigdom och förtryck i världen. I samarbete med organisationer, myndigheter och företag investerar vi i en hållbar utveckling för alla människor.

Följ Sida

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sida

Humanitärt stöd fördelas till 30 humanitära kriser22.4.2024 13:34:30 CEST | Pressmeddelande

Människors humanitära behov fortsätter öka på grund av fler konflikter, ökade brott mot internationell rätt, och att klimat- och naturkatastrofer blivit vanligare och mer omfattande. Allt fler människor lever i hungersnöd, på flykt från sina hem och under hot om våld och förtryck. Sverige genom Sida fördelar nu 4,3 miljarder kronor till 30 humanitära kriser genom 19 humanitära partner. De kriser som får mest stöd är DR Kongo, Afghanistan, Sudan, Jemen och Etiopien.

Var tredje ukrainare behöver humanitärt stöd23.2.2024 16:08:40 CET | Pressmeddelande

Två år efter Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina är en tredjedel av ukrainarna på flykt från sina hem, varav de flesta är kvinnor. 14,6 miljoner människor i behov av humanitärt stöd. Sverige genom Sida ger nu nya stöd på sammanlagt 74 miljoner kronor till Internationella Rödakorskommittén ICRC och till den humanitära landfonden UHF. Pengarna går bland annat till kontantstöd, hälsovård och livsmedel och för att säkra tillgången till vatten, värme och elektricitet. Det viktiga arbetet med att återförena familjemedlemmar som kommit ifrån varandra på grund av kriget ingår också.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye