Stockholms stad

Pressinbjudan – Förhandstitt inför öppningen av Vattentorget

Dela

Onsdag den 5 juni kl. 12.00 kommer finansborgarrådet i Stockholms stad, Karin Wanngård (S), att förevisa Vattentorget, Slussen, inför öppningen den 6 juni.

Insläpp sker vid den röda ringen
Insläpp sker vid den röda ringen Foto: Lennart Johansson, Stockholms stad

Den 5 juni kl.12.00 får media möjlighet att komma in på Vattentorget för att se de sista förberedelserna och träffa finansborgarrådet Karin Wanngård inför den officiella öppningen dagen därpå.

Om Vattentorget
Vattentorget är en ny social yta som utformats för att ta tillvara på närheten till vattnet och skapa mer utrymme för gång- och cykeltrafik mellan Södermalm och Gamla stan. Vattentorget omger Victoriaslussens tre kanaler. Här kan besökare sätta sig ner, titta på båtar som slussar och Mälarens vatten som forsar ut i Saltsjön. Under Slussbron blir det restauranger och uteserveringar med sittplatser intill vattnet. På Gamla stan-sidan finns gradänger av granit i bästa solläge. Här kan man slå sig ner en stund och njuta av utsikten mot Söders höjder.

Plats:
Skeppsbron, se foto

Medverkande: 
Karin Wanngård (S), finansborgarråd i Stockholms stad

OSA:
OSA till eva.rosman@stockholm.se

Presslegitimation krävs.

Kontakter

Bilder

Insläpp sker vid den röda ringen
Insläpp sker vid den röda ringen
Ladda ned bild

Länkar

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov, driva företag eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye