Heineken® Silver – en premiumlager för den nya generationen öldrickare

Dela

Lagom till sommaren och i takt med att fler konsumenter efterfrågar dryck av lägre alkoholhalt lanserar Heineken® den nya ölen Heineken® Silver i Sverige. Med en fräsch och uppfriskande smak, mindre bitterhet och en alkoholhalt på fyra procent är ölen skräddarsydd för den nya generationen öldrickare.

Heineken® ser att fler efterfrågar en lättare och mer uppfriskande ölupplevelse. Undersökningar visar att många uppskattar en aktiv och social livsstil utan att behöva kompromissa med smak, kvalitet och hälsa. Närmare bestämt menar 58 procent av de som köper alkoholsvaga drycker att de dricker med måtta. 69 procent av kunderna säger att de är mer fokuserade på att ta hand om sin hälsa. För att möta efterfrågan lanseras nu Heineken® Silver i Sverige – en lätt, uppfriskande premiumlager bryggd på hållbart odlat korn och med en välbalanserad smak och subtila fruktiga toner. En perfekt öl att avnjuta kall när solen värmer eller tillsammans med fisk, skaldjur eller vegetarisk mat.

 - Heineken® Silver är den ultimata sommardrycken. Vi är glada över att nu kunna erbjuda en produkt i Sverige som passar dagens moderna öldrickare som söker en balans mellan smak och en mer avslappnad dryckesupplevelse. En dryck som passar till sommarens alla evenemang och måltider när man vill ha ett uppfriskande alternativ, säger Johanna Pihl, Brand Manager för Heineken® Sverige. 

Heineken® Silver kommer att finnas tillgänglig som en del av Systembolagets fasta sortiment samt hos utvalda restauranger och barer från och med den 1 juni 2024. Heineken® Silver 33cl 4% kostar 14,90 SEK hos Systembolaget.  

För mer information kontakta:
Johanna Pihl, Brand Manager Spendrups
johanna.pihl@spendrups.se
0733-608167

Ebba Rosenberg, PR-specialist JMWGolin
Ebba.rosenberg@jmw.se
0722-002432

Om Heineken® 
Heineken® är idag ett av världens största och mest framgångsrika ölvarumärken. Idag finns Heineken® i 190 länder och ses som ett av världens mest värdefulla internationella premiumölvarumärke. Överallt i världen bryggs Heineken® med samma recept, stor omsorg och högkvalitativa ingredienser efter en standardiserad process. Ingredienserna som de skickliga bryggmästarna använder är alltid kvalitetsren malt, korn, humle, vatten och den berömda A-jästen. Resultatet är att konsumenter världen över kan njuta av samma kvalitet och uppfriskande, unikt balanserade Heinekensmak var de än går. I Sverige bryggs, säljs och distribueras Heineken® av Spendrups.  

Bilder

Spendrups är ett svenskt familjebryggeri som förenar starka traditioner med nytänkande. Bryggeriet grundades 1897 i Grängesberg och drivs av familjen Spendrup i fjärde generationen. Vi finns på ett antal orter i Sverige med huvudkontor i Vårby utanför Stockholm och produktion i Grängesberg, Hällefors och Visby. För oss står alltid hantverket och dryckesupplevelsen i fokus. I vårt breda sortiment finns varumärken som Mariestads, Norrlands Guld, Heineken, Loka, Schweppes, Briska och vinproducenter som Cono Sur, Gallo och Boschendal. Spendrups har 1 100 medarbetare och omsätter cirka 4 MDKR årligen. I Spendrupskoncernen ingår dotterbolagen Spring Wine & Spirits, Gotlands Bryggeri, Omaka, BIBAB och Hellefors Bryggeri. Våra anläggningar är certifierade enligt internationella standarderna ISO 14001 och FSSC 22000 avseende miljö respektive kvalitet och livsmedelssäkerhet. | spendrups.se

Följ Spendrups Bryggeri AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Spendrups Bryggeri AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye