Stockholms stad

Frans Schartaus nya utbildningar inom upskill och newskill för yrkesverksamma

Dela

Frans Schartaus Handelsinstitut, arbetslivets yrkeshögskola, har beviljats nya utbildningsplatser inom upskill och newskill för redan yrkesverksamma. 

Redan i höst kan skolan erbjuda kurser inom grön omställning, IT, kvalitetsarbete inom Life Science,  säkerhet i byggbranschen och juridik inom hälso- och sjukvården med följande:

  1. Informationssäkerhet för IT-personal 
  2. Juridik inom hälso-och sjukvården för vårdadministrativ personal 
  3. Kvalitetssystem inom Life Science
  4. Testautomation och AI inom IT-test 
  5. Beteendebaserad säkerhet inom bygg- och installatörsbranschen 
  6. Samordning och strategiarbete inom elektrifiering för grön omställning

 

Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) beviljade i dagarna ett rekordstort antal korta kurser för yrkesverksamma som vill byta yrke eller karriärväxla. Omställningen på arbetsmarknaden har lett till ett ökat behov av arbetslivsanpassade utbildningar och MYH har tilldelats mer medel för sin pågående expansion.

Frans Schartaus Handelsinstitut är en välrenommerad Yrkeshögskola som är känd för sin höga kvalité och nära samarbete med arbetslivet. 

- Här går man i regel från studier till jobb inom ett till två år berättar rektor Sirpa Wahlberg Borgström men nu ökar vi även vårt utbud med fler korta kurser. Resan från studier till jobb är vårt signum. Det känns därför extra kul att vi kan fortsätta vår satsning på yrkesverksamma mitt i livet som vill fylla på med ny kunskap för att förbli konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. 

Kurserna är kostnadsfria, lärarledda online via Teams och möjliggör även att man kan kombinera studier med jobb. De som studerar omfattas av både CSN och studieomställningsstödet. Den uppföljning som biträdande rektor Emnet Elisabet Jonsson gjort visar att de allra flesta läser kursen på betald arbetstid. Det ligger i tiden att satsa på kompetensutveckling för medarbetare. 

- Vi är stolta över det fortsatta förtroendet för Frans Schartaus Handelsinstitut. Tilldelningen möjliggör en ökad satsning på korta kurser och spetskompetens berättar Karina Uddén, förvaltningschef på arbetsmarknadsförvaltningen. Utifrån stadens perspektiv är det positivt att Myndigheten för Yrkeshögskolan satsar på kurser inom grön omställning, IT, Life Science, säkerhet inom byggbranschen samt hälso- och sjukvården. Alla är viktiga för en stark och konkurrenskraftig region.  

Yrkeshögskolan spelar en allt viktigare roll för att arbetsmarknaden ska kunna ställa om och säkerställa att arbetslivet får tillgång till rätt kompetenser drivna av digitalisering och teknikutvecklingen. Utvecklingen är komptensdriven. Flera av våra branscher har uttalat att det är just bristen på kompetent personal som är det största hotet för tillväxt. Jag är därför mycket glad över det fortsatta förtroendet. Vi stärker våra utbildningar med kurser inom IT och Life Science och kan nu även möta behoven inom grön omställning, byggbranschen samt hälso- och sjukvårdens omställning avslutar Sirpa Wahlberg Borgström.

Om du har frågor kontakta Emnet Elisabet Jonsson
Rektor biträdande
E-post: emnet.elisabet.jonsson@edu.stockholm.se
Telefon: 08-508 40 207

Mer information om Frans Schartaus handelsinstitut
Frans Schartaus Handelsinstitut

Kontakter

ArbetsmarknadsförvaltningenIngela Thudin, kommunikationsstrateg

Jobbtorg Stockholm, Vuxenutbildning Stockholm. Samordningsuppdrag: Integrationspakten, samhällsvägledning för nyanlända, övergripande flyktingsamordning, feriejobb för ungdomar samt det kommunala uppföljningsansvaret för 16–19-åringar.

Tel:08-508 35 543ingela.thudin@stockholm.se

Arbetsmarknadsförvaltningen ska skapa effektiva insatser för att fler stockholmare ska hitta ett arbete eller börja studera. Förvaltningen ansvarar för * arbetsmarknadsinsatser * vuxenutbildning i svenska för invandrare * grundläggande och gymnasial vuxenutbildning * komvux som särskild utbildning på grundläggande respektive gymnasial nivå * yrkeshögskoleutbildningar * samordna mottagande av nyanlända * samordning av feriejobb för ungdomar * aktivitetsansvaret för 16–19-åringar som inte går en gymnasieutbildning * samordning av stadens samverkan med Arbetsförmedlingen * samhällsorientering för nyanlända * samordning av stadens arbete med mottagande och etablering av nyanlända.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye